Currency Converter:

Lot: 1

Current Price: 7,000 TL Starting Bid: 7,000 TL Estimated: TL Losing Winning

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ünlü Fotoğrafçılarından Birisi Olan Foto Süreyya'nın Çekmiş Olduğu, Devasa Büyüklükte Atatürk'ün Takım Elbise İle Çekilmiş, Çerçeve İçerisinde, Fotoğrafçı Tarafından İmzalı Portre Fotoğrafı

94x61 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Live Auction Start Time
    18 May, 20:35 UTC+3
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Mustafa Kemal Atatürk'ün Ünlü Fotoğrafçılarından Birisi Olan Foto Süreyya'nın Çekmiş Olduğu, Devasa Büyüklükte Atatürk'ün Takım Elbise İle Çekilmiş, Çerçeve İçerisinde, Fotoğrafçı Tarafından İmzalı Portre Fotoğrafı-94x61 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Mustafa Kemal Atatürk'ün Ünlü Fotoğrafçılarından Birisi Olan Foto Süreyya'nın Çekmiş Olduğu, Devasa Büyüklükte Atatürk'ün Takım Elbise İle Çekilmiş, Çerçeve İçerisinde, Fotoğrafçı Tarafından İmzalı Portre Fotoğrafı-94x61 cm.

    TLSold
  • Les Caracteres De La Bruyere; Yazar M. Suard, 1853 Paris Basımı, Baş Sayfasında Jean De La Bruyere'nin Portre Gravürünün Yer Aldığı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, Fransız Yazar La Bruyere'nin Hayatı, Yeteneği, Karakteri Üzerine Analiz Yapıldığı Kitap-438 Sayfa
23x15 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Les Caracteres De La Bruyere; Yazar M. Suard, 1853 Paris Basımı, Baş Sayfasında Jean De La Bruyere'nin Portre Gravürünün Yer Aldığı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, Fransız Yazar La Bruyere'nin Hayatı, Yeteneği, Karakteri Üzerine Analiz Yapıldığı Kitap-438 Sayfa 23x15 cm.

    TLSold
  • The Scented Garden, Anthropology Of The Sex Life In The Levant; Yazar Bernhard Stern, Çeviri David Berger, 1934 New York Basımı, Sert Kapaklı Cildinde, İçerisindee Nü Kadın Portrelerinin Yer Aldığı, 600 Adet Basılmış Eserin 314 Numaralı Kopyası Olan Osmanlı’daki Cinsel Hayatı Tüm Yönleriyle Ele Alan En Temel Araştırma Kitabı-Bu eser İslamiyet’te evlilik kurumu, Müslümanlıkta eşlerin hak ve ödevleri, boşanma, Osmanlı sultanlarının düğünleri ve evlilikleri, Osmanlı haremindeki kadınların siyaset üzerindeki etkileri, Osmanlı Türklerinin düğün âdetleri, gelin ile damadın sahip olması gereken özellikler, cinsel saplantılar, İstanbul’daki genelevler, Osmanlı sarayındaki haremağaları, doğum, bebek ve çocuk yetiştirme âdetleri ve sünnet gibi son derece ilginç ve daha önce araştırılmamış konular Ortadoğu kadınlarının nü fotoğraflarıyla zenginleştirilerek sunulmaktadır. Dinî metinlerden de hareket ederek Ortadoğu’daki kadın-erkek ilişkilerine ışık tutmaya çalışan yazar aşk ve çekicilik, baştan çıkarma, evlilik, sadakat, fahişelik, doğum ve emzirmeye kadar cinsel kültüre ilişkin birçok konuyu, özellikle İslam dünyası, Müslüman’ın evliliğe ve cinselliğe ilişkin ilmihali ve Osmanlı padişahlarının evliliklerini ve haremiyle ilgili tüm detaylara girerek ele almaktadır. Bernhard Stern’in kitabı Osmanlı’da tıp, saray hekimliği ve eczacılık ile başlar. Hastaneler, akıl hastaneleri, sahte hekimler, göz, epilipsi ve akıl sağlığı uzmanı Osmanlı hekimleri, berber ve dişhekimleri ele alındıktan sonra, Osmanlı’da evlilik, cinsel hayat ve cinsel hastalıklara geniş yer verilen bölümler gelir. Konusundaki ilk ve tek kaynaktır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    The Scented Garden, Anthropology Of The Sex Life In The Levant; Yazar Bernhard Stern, Çeviri David Berger, 1934 New York Basımı, Sert Kapaklı Cildinde, İçerisindee Nü Kadın Portrelerinin Yer Aldığı, 600 Adet Basılmış Eserin 314 Numaralı Kopyası Olan Osmanlı’daki Cinsel Hayatı Tüm Yönleriyle Ele Alan En Temel Araştırma Kitabı-Bu eser İslamiyet’te evlilik kurumu, Müslümanlıkta eşlerin hak ve ödevleri, boşanma, Osmanlı sultanlarının düğünleri ve evlilikleri, Osmanlı haremindeki kadınların siyaset üzerindeki etkileri, Osmanlı Türklerinin düğün âdetleri, gelin ile damadın sahip olması gereken özellikler, cinsel saplantılar, İstanbul’daki genelevler, Osmanlı sarayındaki haremağaları, doğum, bebek ve çocuk yetiştirme âdetleri ve sünnet gibi son derece ilginç ve daha önce araştırılmamış konular Ortadoğu kadınlarının nü fotoğraflarıyla zenginleştirilerek sunulmaktadır. Dinî metinlerden de hareket ederek Ortadoğu’daki kadın-erkek ilişkilerine ışık tutmaya çalışan yazar aşk ve çekicilik, baştan çıkarma, evlilik, sadakat, fahişelik, doğum ve emzirmeye kadar cinsel kültüre ilişkin birçok konuyu, özellikle İslam dünyası, Müslüman’ın evliliğe ve cinselliğe ilişkin ilmihali ve Osmanlı padişahlarının evliliklerini ve haremiyle ilgili tüm detaylara girerek ele almaktadır. Bernhard Stern’in kitabı Osmanlı’da tıp, saray hekimliği ve eczacılık ile başlar. Hastaneler, akıl hastaneleri, sahte hekimler, göz, epilipsi ve akıl sağlığı uzmanı Osmanlı hekimleri, berber ve dişhekimleri ele alındıktan sonra, Osmanlı’da evlilik, cinsel hayat ve cinsel hastalıklara geniş yer verilen bölümler gelir. Konusundaki ilk ve tek kaynaktır.

    TLSold
  • Dictionnaire Bibliographique; Etienne Psaume; 1824 Palais-Royal Paris Basımı, Sert Kapaklı Cildinde, 2 Cilt Bibliyografik Sözlük-264+(264)+507 Sayfa
21x14 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Dictionnaire Bibliographique; Etienne Psaume; 1824 Palais-Royal Paris Basımı, Sert Kapaklı Cildinde, 2 Cilt Bibliyografik Sözlük-264+(264)+507 Sayfa 21x14 cm.

    TLSold
  • Histoire De La Turquie; Colonel Lamouche, 1934 Payot Paris Basımı, Kabartmalı Sert Kapaklı Cildinde Türk Tarihi Kitap-427 Sayfa
23,5x15,5 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Histoire De La Turquie; Colonel Lamouche, 1934 Payot Paris Basımı, Kabartmalı Sert Kapaklı Cildinde Türk Tarihi Kitap-427 Sayfa 23,5x15,5 cm.

    TLSold
  • Le Savant Du Foyer; Yazar Daniel Bellet, 1902 Librairie Hachette Paris Basımı, Kabartmalı Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, İçerisinde 290 Adet Gravürün Bulunduğu, Yaşamdan Olağan Nesneler Hakkında Bilimsel Kavramlar Tamınlayan Kitap-312 Sayfa
31x21,5 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Le Savant Du Foyer; Yazar Daniel Bellet, 1902 Librairie Hachette Paris Basımı, Kabartmalı Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, İçerisinde 290 Adet Gravürün Bulunduğu, Yaşamdan Olağan Nesneler Hakkında Bilimsel Kavramlar Tamınlayan Kitap-312 Sayfa 31x21,5 cm.

    TLSold
  • Constantinople Des Origines A Nos Jours; Yazar Georges Young, 1948 Payot Paris Basımı, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu Geçmişten Günümüze İstanbul Tarihi Kitabı-323 Sayfa
23x14,5 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Constantinople Des Origines A Nos Jours; Yazar Georges Young, 1948 Payot Paris Basımı, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu Geçmişten Günümüze İstanbul Tarihi Kitabı-323 Sayfa 23x14,5 cm.

    TLSold
  • Karte Der Umgegend Von Constantinopel; C. Freiherr-Goltz Pascha, Alfred Schall Berlin Basımı Kitapçık-25 Sayfa
21x14,5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Karte Der Umgegend Von Constantinopel; C. Freiherr-Goltz Pascha, Alfred Schall Berlin Basımı Kitapçık-25 Sayfa 21x14,5 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Binbir Buse En Şuh Hikayeleri; 1340 İstanbul Basımı, 3. ve 4. Cilt, 2 Cilt İçinde Fasiküller-24,5x16,5 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Osmanlı Dönemi, Binbir Buse En Şuh Hikayeleri; 1340 İstanbul Basımı, 3. ve 4. Cilt, 2 Cilt İçinde Fasiküller-24,5x16,5 cm.

    TLSold
  • Memoires Du Baron De Tott, Sur Les Turcs Et Les Tartares; 1785 Amsterdam Basımı, Macar Asıllı Fransız Asilzadesi Baron de Tott Gözüyle 18. yy. da Türkler ve Tatarlar Üzerine Anılarını Anlattığı 4 Ciltten Oluşan Kitap-Macar asıllı Fransız asilzadesi Baron de Tott (1733 - 1793), İstanbul elçisi Comte de Vergenes ile İstanbul’a gelmiş, burada 8 yıl kalmış, burada levanten bir ailenin kızıyla evlenip elçilik tercümanlığı yapmıştır. Anılarında, bu sure içinde tanık olduğu olaylardan, yaşadığı şehirden ve halkın örf ve adetlerinden bahseder.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Memoires Du Baron De Tott, Sur Les Turcs Et Les Tartares; 1785 Amsterdam Basımı, Macar Asıllı Fransız Asilzadesi Baron de Tott Gözüyle 18. yy. da Türkler ve Tatarlar Üzerine Anılarını Anlattığı 4 Ciltten Oluşan Kitap-Macar asıllı Fransız asilzadesi Baron de Tott (1733 - 1793), İstanbul elçisi Comte de Vergenes ile İstanbul’a gelmiş, burada 8 yıl kalmış, burada levanten bir ailenin kızıyla evlenip elçilik tercümanlığı yapmıştır. Anılarında, bu sure içinde tanık olduğu olaylardan, yaşadığı şehirden ve halkın örf ve adetlerinden bahseder.

    TLSold
  • Haliç ve Boğaz Hattını Konu Alan, Büyük Ebatta, Çok Nadir, 6 Parça Çok Geniş Constantinople Panoraması

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Haliç ve Boğaz Hattını Konu Alan, Büyük Ebatta, Çok Nadir, 6 Parça Çok Geniş Constantinople Panoraması

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Turistik Yerlerde Satılmak Üzeri Hazırlanmış, M.J.C. Editörlü, Dönemin İstanbul'un Çeşitli Yerlerinin Tanıtan Panorama Kitapçık-23x17,5 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Osmanlı Dönemi, Turistik Yerlerde Satılmak Üzeri Hazırlanmış, M.J.C. Editörlü, Dönemin İstanbul'un Çeşitli Yerlerinin Tanıtan Panorama Kitapçık-23x17,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • At The Court Of The Borgia (Being An Account Of The Reign Of Pope Alexander VI); Johann Burchard-Geoffrey Parker, 1963 The Folio Society Londra Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde ve Kutusunda, Borgia Sarayı'nda Papa VI.Alexander'ın Hükümdarlığının Bir Hikayesinin Anlatıldığı Kitap-245 Sayfa
23x15 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    At The Court Of The Borgia (Being An Account Of The Reign Of Pope Alexander VI); Johann Burchard-Geoffrey Parker, 1963 The Folio Society Londra Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde ve Kutusunda, Borgia Sarayı'nda Papa VI.Alexander'ın Hükümdarlığının Bir Hikayesinin Anlatıldığı Kitap-245 Sayfa 23x15 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 28 Mayıs 1922 Senesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün T.B.M.M. Açılışında Meclis Önünde Raif Hoca Efendi Tarafından Okunan Dua Esnasında Devlet Erkanları ve Halk İle Çekilmiş Nadir Açıdan Büyük Ebatta Fotoğrafı-18x13 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    28 Mayıs 1922 Senesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün T.B.M.M. Açılışında Meclis Önünde Raif Hoca Efendi Tarafından Okunan Dua Esnasında Devlet Erkanları ve Halk İle Çekilmiş Nadir Açıdan Büyük Ebatta Fotoğrafı-18x13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 11 Nisan 1932 Senesi, 1/10 On İkinci Tertip Büyük Tayyare Piyangosu-13,5x9 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    11 Nisan 1932 Senesi, 1/10 On İkinci Tertip Büyük Tayyare Piyangosu-13,5x9 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, 1928 Yılı Türk Tayyare Cemiyeti Nadir Piyango Bileti-Arka Yüzü Moda Tuhafiye Mağazası Kaşeli

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Osmanlı Dönemi, 1928 Yılı Türk Tayyare Cemiyeti Nadir Piyango Bileti-Arka Yüzü Moda Tuhafiye Mağazası Kaşeli

    TLSold
    Place Bid
  • Ancient Theaters Of Anatalia; Yazar R.R.R. Smith, Fotoğraflar Ahmet Ertuğ, 2014 Ertuğ & Kocabiyik Basımı, Tamamı Renkli ve Zengin Görsellerden Oluşan, Çok Büyük Ebatta, Sert Kapaklı ve Kutulu Antik Tiyatrolar Konulu Kitap-208 Sayfa
48x35,5 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Ancient Theaters Of Anatalia; Yazar R.R.R. Smith, Fotoğraflar Ahmet Ertuğ, 2014 Ertuğ & Kocabiyik Basımı, Tamamı Renkli ve Zengin Görsellerden Oluşan, Çok Büyük Ebatta, Sert Kapaklı ve Kutulu Antik Tiyatrolar Konulu Kitap-208 Sayfa 48x35,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Deriden İmal Edilmiş, Üzeri Kabartma Floral Desenler İle Süslü, Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı, Kilitli, Büyük Ebatta Fotoğraf Albümü-35x21 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    19. yy. Fransız Üretimi, Deriden İmal Edilmiş, Üzeri Kabartma Floral Desenler İle Süslü, Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı, Kilitli, Büyük Ebatta Fotoğraf Albümü-35x21 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Warren Editörlü, İstanbul'ın Marmara Denizi'nden Görünümü, 1810 Senesi, Sherwood Neely & Jones Basımı, Çerçevesinde Renkli Taş Baskı Gravür-23x18 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Warren Editörlü, İstanbul'ın Marmara Denizi'nden Görünümü, 1810 Senesi, Sherwood Neely & Jones Basımı, Çerçevesinde Renkli Taş Baskı Gravür-23x18 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Fotoğrafçı Mihran Iranian Tarafından Çekilmiş, Paspartulu Türk Hamal Fotoğrafı-Eski İstanbul fotoğrafları çeken Mihran Iranian Stüdyosunu 1891 yılında kültürel ve politik hayatın merkezi olan İstanbul'un Pera ilçesinde kurduğu bilinmektedir. 1895 yılında Gugasyan adına başka bir fotoğrafçı ile ortaklık kurmuştur. 1900’lü yıllara gelindiğinde, imzasını taşıyan fotoğrafların fazla ilgi görmemesi nedeniyle çalışmaları giderek kaybolmaya yüz tutmuştur. İstanbul fotoğrafçıları arasında Iranian’ın fotoğraflarına nadir rastlanır ve günümüze sadece 300 civarında fotoğrafı ulaşmıştır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Fotoğrafçı Mihran Iranian Tarafından Çekilmiş, Paspartulu Türk Hamal Fotoğrafı-Eski İstanbul fotoğrafları çeken Mihran Iranian Stüdyosunu 1891 yılında kültürel ve politik hayatın merkezi olan İstanbul'un Pera ilçesinde kurduğu bilinmektedir. 1895 yılında Gugasyan adına başka bir fotoğrafçı ile ortaklık kurmuştur. 1900’lü yıllara gelindiğinde, imzasını taşıyan fotoğrafların fazla ilgi görmemesi nedeniyle çalışmaları giderek kaybolmaya yüz tutmuştur. İstanbul fotoğrafçıları arasında Iranian’ın fotoğraflarına nadir rastlanır ve günümüze sadece 300 civarında fotoğrafı ulaşmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • J. B. Hilair Editörlü, Lienard Tarafından Hazırlanmış, Yedi Kule Kalesi'nin ve Konstantinopolis Şehrinin Marmara Denizi Kıyısından Görünüşünün, Çerçevesinde Renkli Taş Baskı Gravürü-39x26 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    J. B. Hilair Editörlü, Lienard Tarafından Hazırlanmış, Yedi Kule Kalesi'nin ve Konstantinopolis Şehrinin Marmara Denizi Kıyısından Görünüşünün, Çerçevesinde Renkli Taş Baskı Gravürü-39x26 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Mustafa Kemal Atatürk'ün Fötr Şapkalı ve Takım Elbisesi İle Çerçeve İçerisinde 2. Baskı Portre Fotoğrafı-31,5x25 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Mustafa Kemal Atatürk'ün Fötr Şapkalı ve Takım Elbisesi İle Çerçeve İçerisinde 2. Baskı Portre Fotoğrafı-31,5x25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, 1927 Basımı, Baş Sayfası Atatürk Portre Fotoğraflı, Büyük Gazi'ye İstanbul Darulfünun Gençliğinden Bir Armağan-32 Sayfa
20x14 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Osmanlı Dönemi, 1927 Basımı, Baş Sayfası Atatürk Portre Fotoğraflı, Büyük Gazi'ye İstanbul Darulfünun Gençliğinden Bir Armağan-32 Sayfa 20x14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Osmanlıca Türkçe Resimli Sözlük; 1330 İstanbul Basımı, Yazar Ali Seydi Efendi, İçerisinde 3500 Metin İçi  ve Tam Sayfa Gravürlerin Yer Aldığı, Kitap Sahibi Talebe Hüseyin İmzalı, 3 Cildin Bir Arada Bulunduğu Osmanlıca Sözlük-1132 Sayfa
25x19 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Osmanlı Dönemi, Osmanlıca Türkçe Resimli Sözlük; 1330 İstanbul Basımı, Yazar Ali Seydi Efendi, İçerisinde 3500 Metin İçi ve Tam Sayfa Gravürlerin Yer Aldığı, Kitap Sahibi Talebe Hüseyin İmzalı, 3 Cildin Bir Arada Bulunduğu Osmanlıca Sözlük-1132 Sayfa 25x19 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Harp Mecmuası; 1335 Yılı, Sayı 13/16, ''Galiçya Cephesi'nde Osmanlı Neferi'' Manşetli ve Kapaklı Sayısı İle Alman İmparatoru II. Wilhelm Kapaklı, ''Tuhfe-i Zafer'' Zafer Hediyesi Olarak Verilmiş Ay Yıldızlı ve Osmanlıca Yazılı Kılıç Görselli, İçinde Sultan Reşad, Paşalar ve İstanbul Görselli Sayfanın Yer Aldığı 2 Adet Osmanlı Dergi-35x24,5 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Osmanlı Dönemi, Harp Mecmuası; 1335 Yılı, Sayı 13/16, ''Galiçya Cephesi'nde Osmanlı Neferi'' Manşetli ve Kapaklı Sayısı İle Alman İmparatoru II. Wilhelm Kapaklı, ''Tuhfe-i Zafer'' Zafer Hediyesi Olarak Verilmiş Ay Yıldızlı ve Osmanlıca Yazılı Kılıç Görselli, İçinde Sultan Reşad, Paşalar ve İstanbul Görselli Sayfanın Yer Aldığı 2 Adet Osmanlı Dergi-35x24,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Land And People; 1972 Canada By Grolier Limited Amerika Basımı, İçi Bol Renkli Zengin Görseller İle Dolu 7 Cilt Ansiklopedik Set-388+538+314+362+425+346+360 Sayfa
26x20 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Land And People; 1972 Canada By Grolier Limited Amerika Basımı, İçi Bol Renkli Zengin Görseller İle Dolu 7 Cilt Ansiklopedik Set-388+538+314+362+425+346+360 Sayfa 26x20 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Ressam Pardo Joseph‎ Ansaldi'nin Resmettiği Denizci Sinbad Kitabında Yer Alan, Ansaldi İmzalı, Çerçevesi İçerisinde Muhteşem Görsellikte Çok Renkli Balsora Limanı Çalışması-36x26 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Ressam Pardo Joseph‎ Ansaldi'nin Resmettiği Denizci Sinbad Kitabında Yer Alan, Ansaldi İmzalı, Çerçevesi İçerisinde Muhteşem Görsellikte Çok Renkli Balsora Limanı Çalışması-36x26 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Rubaiyyatı Ömer Hayyam Farsça Orijinal Yayını, Tahran 1320 Basımı, Özel Bez Cildinde Renkli Zengin Görselli Kitap-45 Sayfa
17,5x12,5 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Osmanlı Dönemi, Rubaiyyatı Ömer Hayyam Farsça Orijinal Yayını, Tahran 1320 Basımı, Özel Bez Cildinde Renkli Zengin Görselli Kitap-45 Sayfa 17,5x12,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Fransızca-Türkçe Resimli Sözlük; 1922 (1905) Senesi, Editör Samy Bey, Yazar ve Yayıncı Mihran, 4. Baskı, İçerisinde 3000 Gravürün Yer Aldığı Kalın Osmanlıca Sözlük-2240 Sayfa
20x14 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı Dönemi, Fransızca-Türkçe Resimli Sözlük; 1922 (1905) Senesi, Editör Samy Bey, Yazar ve Yayıncı Mihran, 4. Baskı, İçerisinde 3000 Gravürün Yer Aldığı Kalın Osmanlıca Sözlük-2240 Sayfa 20x14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Syria The Holy Land & Asia Minor Illustrated; Yazar John Carne, Gravürler W. H. Bartlett-William Purser-Thomas Allom, 1936-38 Peter Jackson Late Fisher Son Londra Basımı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, İçerisinde Harita ve 121 Levha Gravürlerin Yer Aldığı, 3 Bölümün Tek Ciltte Toplandığı, Osmanlı Kütüphanesinin Olmazsa Olmazı Şaheser Osmanlı Dönemi Anadolu, Ortadoğu ve Kutsal Topraklar Seyahatnamesi-Babası tüccar ve banker olan Britanyalı John Carne 1821'de Doğu'ya seyahatinde İstanbul, Yunanistan, Mısır ve Kudüs'ü ziyaret eder. Sina Yarımadası’ndaki Aziz Katherina Manastırı’ndan dönerken Bedeviler tarafından rehin alınır ancak birkaç gün sonra serbest bırakılır. Gezilerinden edindiği izlenimleri makale dizisi biçiminde New Monthly Magazine'de yayınlar ve daha sonra bunları kitap haline getirir. Zamanının edebiyat çevreleri içinde yer alan Carne yine Akdeniz'de bir yolculuk planladığı sırada ansızın ölür. Bu kitap Fischer yayınevi tarafından Osmanlı İmparatorluğu hakkında yayınlanması kararlaştırılan çok bölümlü ve resimli bir eserdir. Carne'ın yazdığı metinlerin içerikleri W.H. Bartlett ve Thomas Allom'un çok sayıda Suriye, Kudüs ve Anadolu'dan manzara ve anıtlar gösteren gravürler ile zenginleştirilmiştir. Barlett Doğu'ya ilk kez 1834-35 yıllarında seyahat etmiş olduğu düşünülmektedir. Yapıtın üçüncü cildinde gravürleri bulunan Allom'un seyahati büyük bir olasılıkla 1836-37'ye rastlar. Osmanlı kütüphanesinin 2 diğer olmazsa olmazı “Constantinople” ve “The Scenery of the Seven Churches of Asia Minor” aynı yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Kitapta Kudüs, Lübnan, Şam, Rodos, Siros, İskenderiye, Trablus, Halep, Kilikya yöresi, Antakya, Adana, Amanoslar vb., Hristiyanlarla Müslümanların Doğu Akdeniz topraklarında bulunan tapınma yerlerinden görüntüler, ayrıca Anadolu haritası ve Suriye ile etrafındaki bölge haritası yer alıyor.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Syria The Holy Land & Asia Minor Illustrated; Yazar John Carne, Gravürler W. H. Bartlett-William Purser-Thomas Allom, 1936-38 Peter Jackson Late Fisher Son Londra Basımı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, İçerisinde Harita ve 121 Levha Gravürlerin Yer Aldığı, 3 Bölümün Tek Ciltte Toplandığı, Osmanlı Kütüphanesinin Olmazsa Olmazı Şaheser Osmanlı Dönemi Anadolu, Ortadoğu ve Kutsal Topraklar Seyahatnamesi-Babası tüccar ve banker olan Britanyalı John Carne 1821'de Doğu'ya seyahatinde İstanbul, Yunanistan, Mısır ve Kudüs'ü ziyaret eder. Sina Yarımadası’ndaki Aziz Katherina Manastırı’ndan dönerken Bedeviler tarafından rehin alınır ancak birkaç gün sonra serbest bırakılır. Gezilerinden edindiği izlenimleri makale dizisi biçiminde New Monthly Magazine'de yayınlar ve daha sonra bunları kitap haline getirir. Zamanının edebiyat çevreleri içinde yer alan Carne yine Akdeniz'de bir yolculuk planladığı sırada ansızın ölür. Bu kitap Fischer yayınevi tarafından Osmanlı İmparatorluğu hakkında yayınlanması kararlaştırılan çok bölümlü ve resimli bir eserdir. Carne'ın yazdığı metinlerin içerikleri W.H. Bartlett ve Thomas Allom'un çok sayıda Suriye, Kudüs ve Anadolu'dan manzara ve anıtlar gösteren gravürler ile zenginleştirilmiştir. Barlett Doğu'ya ilk kez 1834-35 yıllarında seyahat etmiş olduğu düşünülmektedir. Yapıtın üçüncü cildinde gravürleri bulunan Allom'un seyahati büyük bir olasılıkla 1836-37'ye rastlar. Osmanlı kütüphanesinin 2 diğer olmazsa olmazı “Constantinople” ve “The Scenery of the Seven Churches of Asia Minor” aynı yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Kitapta Kudüs, Lübnan, Şam, Rodos, Siros, İskenderiye, Trablus, Halep, Kilikya yöresi, Antakya, Adana, Amanoslar vb., Hristiyanlarla Müslümanların Doğu Akdeniz topraklarında bulunan tapınma yerlerinden görüntüler, ayrıca Anadolu haritası ve Suriye ile etrafındaki bölge haritası yer alıyor.

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople, And The Scenery Of The Seven Churches Of Asia Minor Illustrated; Yazar Robert Walsh, Gravürler Thomas Allom, 1836-38 Fisher Son Paris Basımı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, Thomas Allom'un Tam Sayfa Gravürleri İle Zenginleştirilmiş, 19. yy. Da Osmanlı İmparatorluğu'nun Çok Kültürlü Başkentinin Doğal ve Mimari Güzelliklerini Büyük Bir Beğeniyle Tasvir Eden En Karakteristik Başyapıttan Biri Olan Walsh'un İstanbul Seyahatnamesi-Robert Walsh (1772-1852), 1821’den 1824’e ve 1830’dan 1835’e kadar İstanbul’da İngiliz Büyükelçisi Lord Strangford tarafından büyükelçilikte papaz olarak görevlendirilen İrlandalı bir rahiptir. Thomas Allom (1804-1872) ise ünlü bir İngiliz mimar olup mesleğini bırakarak dokuz ay boyunca (c. 1836-1837) İstanbul, Anadolu, ve Kutsal Topraklar’da (Suriye, Filistin vs.) seyahat etmiştir. Robert Walsh ve Thomas Allom İstanbul’da tanışıp Fischer yayınevi adına ortaklaşa bir gezi albümü hazırlamaya karar vermişlerdir. Bu iş birliğinin ürünü müzayedede satışa sunulan Thomas Allom’un muhteşem gravürleri eşliğinde Walsh’ın açıklayıcı metinlerini içeren tek kitapta meşhur seyahatnamedir. Bu yapıt günümüze kadar geniş bir okur kitlesi tarafından okunup, Miss Pardoe’nun “The Beauties of Bosphorus” eseri ile birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nun çok kültürlü başkentinin doğal ve mimari güzelliklerini büyük bir beğeniyle tasvir eden en karakteristik iki eserden biri olmuştur. Kitapta etraflı bir tarihçe ve padişahlar hakkında bir liste beraberinde ayrıntılı bilgiler verildikten sonra, İstanbul’daki anıtlar (mabetler, çeşmeler, sarnıçlar, surlar ve kaleler, mezarlıklar, saraylar vs.) ve mahalleler büyüleyici bir anlatımla sergilenip bunların yanı sıra gündelik yaşamdan sahnelere (hamamlar, çarşılar, kahvehaneler vs.) yer verilmiş ve alımlı betimlemeler ile görsel yansıtmalar üzerinden şehrin büyüleyici yüzü öne çıkarılmıştır. Ayrıca kitapta Efes, İzmir, Bergama, Thyateira (Akhisar), Sardes, Philadelphia (Alaşehir), Laodikya (Denizli) gibi antik kentler ve 17. yüzyılın ortalarından 19. yüzyılın sonlarına kadar birçok Avrupalı gezginin Anadolu’daki antik kent harabelerinde bulmayı hedefledikleri, İncil’de yer alan, Anadolu’daki Hristiyanlığın ilk yedi kilisesi ele alınmıştır.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Constantinople, And The Scenery Of The Seven Churches Of Asia Minor Illustrated; Yazar Robert Walsh, Gravürler Thomas Allom, 1836-38 Fisher Son Paris Basımı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, Thomas Allom'un Tam Sayfa Gravürleri İle Zenginleştirilmiş, 19. yy. Da Osmanlı İmparatorluğu'nun Çok Kültürlü Başkentinin Doğal ve Mimari Güzelliklerini Büyük Bir Beğeniyle Tasvir Eden En Karakteristik Başyapıttan Biri Olan Walsh'un İstanbul Seyahatnamesi-Robert Walsh (1772-1852), 1821’den 1824’e ve 1830’dan 1835’e kadar İstanbul’da İngiliz Büyükelçisi Lord Strangford tarafından büyükelçilikte papaz olarak görevlendirilen İrlandalı bir rahiptir. Thomas Allom (1804-1872) ise ünlü bir İngiliz mimar olup mesleğini bırakarak dokuz ay boyunca (c. 1836-1837) İstanbul, Anadolu, ve Kutsal Topraklar’da (Suriye, Filistin vs.) seyahat etmiştir. Robert Walsh ve Thomas Allom İstanbul’da tanışıp Fischer yayınevi adına ortaklaşa bir gezi albümü hazırlamaya karar vermişlerdir. Bu iş birliğinin ürünü müzayedede satışa sunulan Thomas Allom’un muhteşem gravürleri eşliğinde Walsh’ın açıklayıcı metinlerini içeren tek kitapta meşhur seyahatnamedir. Bu yapıt günümüze kadar geniş bir okur kitlesi tarafından okunup, Miss Pardoe’nun “The Beauties of Bosphorus” eseri ile birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nun çok kültürlü başkentinin doğal ve mimari güzelliklerini büyük bir beğeniyle tasvir eden en karakteristik iki eserden biri olmuştur. Kitapta etraflı bir tarihçe ve padişahlar hakkında bir liste beraberinde ayrıntılı bilgiler verildikten sonra, İstanbul’daki anıtlar (mabetler, çeşmeler, sarnıçlar, surlar ve kaleler, mezarlıklar, saraylar vs.) ve mahalleler büyüleyici bir anlatımla sergilenip bunların yanı sıra gündelik yaşamdan sahnelere (hamamlar, çarşılar, kahvehaneler vs.) yer verilmiş ve alımlı betimlemeler ile görsel yansıtmalar üzerinden şehrin büyüleyici yüzü öne çıkarılmıştır. Ayrıca kitapta Efes, İzmir, Bergama, Thyateira (Akhisar), Sardes, Philadelphia (Alaşehir), Laodikya (Denizli) gibi antik kentler ve 17. yüzyılın ortalarından 19. yüzyılın sonlarına kadar birçok Avrupalı gezginin Anadolu’daki antik kent harabelerinde bulmayı hedefledikleri, İncil’de yer alan, Anadolu’daki Hristiyanlığın ilk yedi kilisesi ele alınmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople, And The Scenery Of The Seven Churches Of Asia Minor Illustrated; Yazar Robert Walsh, Gravürler Thomas Allom, 1836-38 Fisher Son Paris Basımı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, Thomas Allom'un Tam Sayfa Gravürleri İle Zenginleştirilmiş, 19. yy. Da Osmanlı İmparatorluğu'nun Çok Kültürlü Başkentinin Doğal ve Mimari Güzelliklerini Büyük Bir Beğeniyle Tasvir Eden En Karakteristik Başyapıttan Biri Olan Walsh'un İstanbul Seyahatnamesi-Robert Walsh (1772-1852), 1821’den 1824’e ve 1830’dan 1835’e kadar İstanbul’da İngiliz Büyükelçisi Lord Strangford tarafından büyükelçilikte papaz olarak görevlendirilen İrlandalı bir rahiptir. Thomas Allom (1804-1872) ise ünlü bir İngiliz mimar olup mesleğini bırakarak dokuz ay boyunca (c. 1836-1837) İstanbul, Anadolu, ve Kutsal Topraklar’da (Suriye, Filistin vs.) seyahat etmiştir. Robert Walsh ve Thomas Allom İstanbul’da tanışıp Fischer yayınevi adına ortaklaşa bir gezi albümü hazırlamaya karar vermişlerdir. Bu iş birliğinin ürünü müzayedede satışa sunulan Thomas Allom’un muhteşem gravürleri eşliğinde Walsh’ın açıklayıcı metinlerini içeren tek kitapta meşhur seyahatnamedir. Bu yapıt günümüze kadar geniş bir okur kitlesi tarafından okunup, Miss Pardoe’nun “The Beauties of Bosphorus” eseri ile birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nun çok kültürlü başkentinin doğal ve mimari güzelliklerini büyük bir beğeniyle tasvir eden en karakteristik iki eserden biri olmuştur. Kitapta etraflı bir tarihçe ve padişahlar hakkında bir liste beraberinde ayrıntılı bilgiler verildikten sonra, İstanbul’daki anıtlar (mabetler, çeşmeler, sarnıçlar, surlar ve kaleler, mezarlıklar, saraylar vs.) ve mahalleler büyüleyici bir anlatımla sergilenip bunların yanı sıra gündelik yaşamdan sahnelere (hamamlar, çarşılar, kahvehaneler vs.) yer verilmiş ve alımlı betimlemeler ile görsel yansıtmalar üzerinden şehrin büyüleyici yüzü öne çıkarılmıştır. Ayrıca kitapta Efes, İzmir, Bergama, Thyateira (Akhisar), Sardes, Philadelphia (Alaşehir), Laodikya (Denizli) gibi antik kentler ve 17. yüzyılın ortalarından 19. yüzyılın sonlarına kadar birçok Avrupalı gezginin Anadolu’daki antik kent harabelerinde bulmayı hedefledikleri, İncil’de yer alan, Anadolu’daki Hristiyanlığın ilk yedi kilisesi ele alınmıştır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Constantinople, And The Scenery Of The Seven Churches Of Asia Minor Illustrated; Yazar Robert Walsh, Gravürler Thomas Allom, 1836-38 Fisher Son Paris Basımı, Sert Kapaklı Sayfa Kenarları Altın Yaldızlı Cildinde, Thomas Allom'un Tam Sayfa Gravürleri İle Zenginleştirilmiş, 19. yy. Da Osmanlı İmparatorluğu'nun Çok Kültürlü Başkentinin Doğal ve Mimari Güzelliklerini Büyük Bir Beğeniyle Tasvir Eden En Karakteristik Başyapıttan Biri Olan Walsh'un İstanbul Seyahatnamesi-Robert Walsh (1772-1852), 1821’den 1824’e ve 1830’dan 1835’e kadar İstanbul’da İngiliz Büyükelçisi Lord Strangford tarafından büyükelçilikte papaz olarak görevlendirilen İrlandalı bir rahiptir. Thomas Allom (1804-1872) ise ünlü bir İngiliz mimar olup mesleğini bırakarak dokuz ay boyunca (c. 1836-1837) İstanbul, Anadolu, ve Kutsal Topraklar’da (Suriye, Filistin vs.) seyahat etmiştir. Robert Walsh ve Thomas Allom İstanbul’da tanışıp Fischer yayınevi adına ortaklaşa bir gezi albümü hazırlamaya karar vermişlerdir. Bu iş birliğinin ürünü müzayedede satışa sunulan Thomas Allom’un muhteşem gravürleri eşliğinde Walsh’ın açıklayıcı metinlerini içeren tek kitapta meşhur seyahatnamedir. Bu yapıt günümüze kadar geniş bir okur kitlesi tarafından okunup, Miss Pardoe’nun “The Beauties of Bosphorus” eseri ile birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nun çok kültürlü başkentinin doğal ve mimari güzelliklerini büyük bir beğeniyle tasvir eden en karakteristik iki eserden biri olmuştur. Kitapta etraflı bir tarihçe ve padişahlar hakkında bir liste beraberinde ayrıntılı bilgiler verildikten sonra, İstanbul’daki anıtlar (mabetler, çeşmeler, sarnıçlar, surlar ve kaleler, mezarlıklar, saraylar vs.) ve mahalleler büyüleyici bir anlatımla sergilenip bunların yanı sıra gündelik yaşamdan sahnelere (hamamlar, çarşılar, kahvehaneler vs.) yer verilmiş ve alımlı betimlemeler ile görsel yansıtmalar üzerinden şehrin büyüleyici yüzü öne çıkarılmıştır. Ayrıca kitapta Efes, İzmir, Bergama, Thyateira (Akhisar), Sardes, Philadelphia (Alaşehir), Laodikya (Denizli) gibi antik kentler ve 17. yüzyılın ortalarından 19. yüzyılın sonlarına kadar birçok Avrupalı gezginin Anadolu’daki antik kent harabelerinde bulmayı hedefledikleri, İncil’de yer alan, Anadolu’daki Hristiyanlığın ilk yedi kilisesi ele alınmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • A Cruise In The Bosphorus, And In The Marmora And Aegean Seas; Yazar George Fyler Townsend, 1875 Londra Basımı, Metin İçi ve Tam Sayfa Gravürlerin Yer Aldığı, Çok Nadir İstanbul Boğazı, Marmara ve Ege Denizleri Üzerine Seyahatname-George Fyler Townsend İstanbul, Marmara ve Ege’de yolculuklarını ablattığı bu eser, Truva, Efes, İzmir ve İstanbul’u içeren seyahatnamesidir. Townsend gezip yaşadıklarını o yerin tarihi ile birleştirerek seyahatnamenin değerini çok arttırmıştır. Eski ve Yeni İstanbul, Boğaziçi, İstanbul’un ‘Aslanları’, Hipodrom, Ayasofya, İstanbul’un Camileri, Marmara ve Ege’ye sekiz gün süren seyahat, İzmir, Efes gibi bölümlerden oluşan kitabın İstanbul’a ayrılan sayfalarında Pera’nın köpekleri, halkın giyim kuşamı, Harem hayatı, kiralık atlar, hammallar, ayı oynatıcıları gibi şehrin ilginç özellikleri anlatılmaktadır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    A Cruise In The Bosphorus, And In The Marmora And Aegean Seas; Yazar George Fyler Townsend, 1875 Londra Basımı, Metin İçi ve Tam Sayfa Gravürlerin Yer Aldığı, Çok Nadir İstanbul Boğazı, Marmara ve Ege Denizleri Üzerine Seyahatname-George Fyler Townsend İstanbul, Marmara ve Ege’de yolculuklarını ablattığı bu eser, Truva, Efes, İzmir ve İstanbul’u içeren seyahatnamesidir. Townsend gezip yaşadıklarını o yerin tarihi ile birleştirerek seyahatnamenin değerini çok arttırmıştır. Eski ve Yeni İstanbul, Boğaziçi, İstanbul’un ‘Aslanları’, Hipodrom, Ayasofya, İstanbul’un Camileri, Marmara ve Ege’ye sekiz gün süren seyahat, İzmir, Efes gibi bölümlerden oluşan kitabın İstanbul’a ayrılan sayfalarında Pera’nın köpekleri, halkın giyim kuşamı, Harem hayatı, kiralık atlar, hammallar, ayı oynatıcıları gibi şehrin ilginç özellikleri anlatılmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople And Its Problems, Its Peoples, Costoms, Religions And Progress; Henry Otis Dwight, 1901 Fleming H. Revell Company New York Basımı, İçerisinde İstanbul Konulu Fotoğrafların Yer Aldığı Nadir İstanbul Seyahatnamesi-Çok uzun bir süre İstanbul’da misyoner olarak yaşayan Amerikalı rahip H. O. Dwight kitabında İstanbul’u dünyanın merkezine koymaktadır. İstanbul, İslamiyet, Doğu (Ortodoks) Kilisesi, Doğu ve Batı’nın buluşması, eğitim sistemi (azınlık ve yabancı okulları), Bible House (daha sonra Redhouse Yayınevi) kitabın ana bölümlerini oluşturur. Misyoner faaliyetlerin kültürel emperyalizmin bir yan uğraşı olarak görüldüğü dönemlerin, bu düzenin önde gelen isimlerinden biri tarafından ayrıntılı bir biçimde anlatılışıdır.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Constantinople And Its Problems, Its Peoples, Costoms, Religions And Progress; Henry Otis Dwight, 1901 Fleming H. Revell Company New York Basımı, İçerisinde İstanbul Konulu Fotoğrafların Yer Aldığı Nadir İstanbul Seyahatnamesi-Çok uzun bir süre İstanbul’da misyoner olarak yaşayan Amerikalı rahip H. O. Dwight kitabında İstanbul’u dünyanın merkezine koymaktadır. İstanbul, İslamiyet, Doğu (Ortodoks) Kilisesi, Doğu ve Batı’nın buluşması, eğitim sistemi (azınlık ve yabancı okulları), Bible House (daha sonra Redhouse Yayınevi) kitabın ana bölümlerini oluşturur. Misyoner faaliyetlerin kültürel emperyalizmin bir yan uğraşı olarak görüldüğü dönemlerin, bu düzenin önde gelen isimlerinden biri tarafından ayrıntılı bir biçimde anlatılışıdır.

    TLSold
    Place Bid
  • The Medjelle Or Ottoman Civil Law; Yazar W. E. Grigsby, 1895 Stevens And Sons Londra Basımı, Osmanlı Medeni Hukuku İslam Medeni Kanunu Olan Mecelle Üzerine Kitap-433 Sayfa
21,5x15 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    The Medjelle Or Ottoman Civil Law; Yazar W. E. Grigsby, 1895 Stevens And Sons Londra Basımı, Osmanlı Medeni Hukuku İslam Medeni Kanunu Olan Mecelle Üzerine Kitap-433 Sayfa 21,5x15 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • The Ottoman Power In Europe, Its Nature, Its Growth And Its Decline; Yazar Edward A. Freeman, 1877 Macmillan And Co Londra Basımı, İçerisinde 3 Adet Renkli Haritası Yer Alan, Sert Kapaklı Deri Cildinde, Avrupa'da Osmanlı Gücü, Doğası, Büyümesi ve Gerilemesi Konulu Kitap-315 Sayfa
19x14 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    The Ottoman Power In Europe, Its Nature, Its Growth And Its Decline; Yazar Edward A. Freeman, 1877 Macmillan And Co Londra Basımı, İçerisinde 3 Adet Renkli Haritası Yer Alan, Sert Kapaklı Deri Cildinde, Avrupa'da Osmanlı Gücü, Doğası, Büyümesi ve Gerilemesi Konulu Kitap-315 Sayfa 19x14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Ottoman Land Code; Yazar F. Ongley, 1892 William Clowes And Sons Londra Basımı, Sert Kapaklı Cildinde Osmanlı İmar ve Kadastro Kanunu Üzerine Çok Nadir Hukuk Kitabı-396 Sayfa
19x13 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Ottoman Land Code; Yazar F. Ongley, 1892 William Clowes And Sons Londra Basımı, Sert Kapaklı Cildinde Osmanlı İmar ve Kadastro Kanunu Üzerine Çok Nadir Hukuk Kitabı-396 Sayfa 19x13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Ottoman Penal Code; Yazar C. G. Walpole, 1888 William Clowes And Sons Londra Basımı, Sert Kapaklı Cildinde Osmanlı Ceza Kanunu Üzerine Çok Nadir İngilizce Kitap-133 Sayfa
19x13 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Ottoman Penal Code; Yazar C. G. Walpole, 1888 William Clowes And Sons Londra Basımı, Sert Kapaklı Cildinde Osmanlı Ceza Kanunu Üzerine Çok Nadir İngilizce Kitap-133 Sayfa 19x13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • The Bulletin; 1896 San Francisco Basımı, ''İstanbul'a Giden İngiliz Filosu, İki Savaş Gemisi ve Diğer On İki Savaş Adamı Malta'dan Boğaza Doğru Yola Çıkıyor'' Manşetli, Ermeni Olayları Sonrası İngiliz Donanmasının İstanbul'a Yollanması Üzerine Belge Niteliğinde Çok Nadir Gazete-6 Sayfa
55x40 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    The Bulletin; 1896 San Francisco Basımı, ''İstanbul'a Giden İngiliz Filosu, İki Savaş Gemisi ve Diğer On İki Savaş Adamı Malta'dan Boğaza Doğru Yola Çıkıyor'' Manşetli, Ermeni Olayları Sonrası İngiliz Donanmasının İstanbul'a Yollanması Üzerine Belge Niteliğinde Çok Nadir Gazete-6 Sayfa 55x40 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Stamboul Nights; Yazar H. G. Dwight, 1922 Doubleday Page & Co New York Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde Roman Kitabı-371 Sayfa
19,5x14 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Stamboul Nights; Yazar H. G. Dwight, 1922 Doubleday Page & Co New York Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde Roman Kitabı-371 Sayfa 19,5x14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Pera'da Kliniği Bulunan Dr. Manara'nın 29 Mart 1923 Tarihli Madame Dolan'a Yazmış Olduğu Fiskal Pullu Reçeteleri

    Lot No: 41

    Lot: 41

    İstanbul Pera'da Kliniği Bulunan Dr. Manara'nın 29 Mart 1923 Tarihli Madame Dolan'a Yazmış Olduğu Fiskal Pullu Reçeteleri

    TLSold
    Place Bid
  • A Year With The Turks Or Sketches Of Travel In The European And Asiatic Dominions Of The Sultan; Warington W. Smyth, 1854 Redfield New York Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde, İngiliz Jeolog Warington Wilkinson Smyth´in (1817-1890), Osmanlı Topraklarında Geçirdiği 1 Yıllık Süre Zarfında Türklere Dair Gözlemlerini Sade ve Tarafsız Bir Şekilde Anlattığı Seyahatname-İçinde 1 Adet Türkiye Haritası Mevcuttur.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    A Year With The Turks Or Sketches Of Travel In The European And Asiatic Dominions Of The Sultan; Warington W. Smyth, 1854 Redfield New York Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde, İngiliz Jeolog Warington Wilkinson Smyth´in (1817-1890), Osmanlı Topraklarında Geçirdiği 1 Yıllık Süre Zarfında Türklere Dair Gözlemlerini Sade ve Tarafsız Bir Şekilde Anlattığı Seyahatname-İçinde 1 Adet Türkiye Haritası Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Turkish Prisoners In Egypt; 1917 Cassell & Co Londra Basımı, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Tarafından Hazırlanan Bir Rapor-Kızılhaç Derneği'nin Resmi Raporlarından (1914-1917) Alıntıların Yer Aldığı Kitap-1917 tarihli bu rapor, Mısır'da Türk esirlerin bulunduğu İngiliz Savaş Esirleri Kamplarının teftişlerine dayanmaktadır. Kızıl Haç'ın tarafsız perspektifinden bir Savaş Tutsağı olarak esirlerin kamp hayatını mercek altına almış ve raporlamıştır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Turkish Prisoners In Egypt; 1917 Cassell & Co Londra Basımı, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Tarafından Hazırlanan Bir Rapor-Kızılhaç Derneği'nin Resmi Raporlarından (1914-1917) Alıntıların Yer Aldığı Kitap-1917 tarihli bu rapor, Mısır'da Türk esirlerin bulunduğu İngiliz Savaş Esirleri Kamplarının teftişlerine dayanmaktadır. Kızıl Haç'ın tarafsız perspektifinden bir Savaş Tutsağı olarak esirlerin kamp hayatını mercek altına almış ve raporlamıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Amerika'nın Haftalık Dergisi Tip Top Weekly; 1905 New York Basımı, No:461, ''Dick Merriwell Contantinople'de Haliç'te Şakalar ve Tehlikeler'' Başlıklı Dergi-32 Sayfa
28x20,5 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Amerika'nın Haftalık Dergisi Tip Top Weekly; 1905 New York Basımı, No:461, ''Dick Merriwell Contantinople'de Haliç'te Şakalar ve Tehlikeler'' Başlıklı Dergi-32 Sayfa 28x20,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • John Speed Editörlü, 1626 Tarihli, Harita Etrafında Türk Şehirlerinin 8 Manzarasını ve 10 Kostümlü Figürü İçeren, 17. yy. da Yayınlanan En Dekoratif Türkiye Haritalarından Biri ve İngiltere'de Yayınlanan İlk Bölge Haritası Olan, Paspartulu Çerçevesi İçerisinde, Zengin Görsellikte Renkli Gravür Türk İmparatorluğu Haritası-52x39 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    John Speed Editörlü, 1626 Tarihli, Harita Etrafında Türk Şehirlerinin 8 Manzarasını ve 10 Kostümlü Figürü İçeren, 17. yy. da Yayınlanan En Dekoratif Türkiye Haritalarından Biri ve İngiltere'de Yayınlanan İlk Bölge Haritası Olan, Paspartulu Çerçevesi İçerisinde, Zengin Görsellikte Renkli Gravür Türk İmparatorluğu Haritası-52x39 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Die Eroberung von Konstantinopel Durch Die Türken Im Jahre 1453; W. V. Von Horn, 1900 Verlag Stuttgart Basımı, Fatih Sultan Mehmet Kapaklı Özel Cildinde İstanbul Fethi Temalı Kitap-96 Sayfa
18x13 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Die Eroberung von Konstantinopel Durch Die Türken Im Jahre 1453; W. V. Von Horn, 1900 Verlag Stuttgart Basımı, Fatih Sultan Mehmet Kapaklı Özel Cildinde İstanbul Fethi Temalı Kitap-96 Sayfa 18x13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Histoire De La Guerre D'Orient; Janet Lange - A.H. Dufour, 1855 Gustave Barba Paris Basımı, 9 Ayrı Bölümden Oluşan, Katlanır Renkli Haritalar ve Çok Sayıda Gravür Eşliğinde Kırım Harbi Kitabı-Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Kırım Harbi´nde Türk-Rus ordularının çarpıştığı tüm cephelerin detaylı açıklamalarının yer aldığı, fasiküller halinde yayımlanan eserde çok sayıda renkli harita ve gravür yer almaktadır.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Histoire De La Guerre D'Orient; Janet Lange - A.H. Dufour, 1855 Gustave Barba Paris Basımı, 9 Ayrı Bölümden Oluşan, Katlanır Renkli Haritalar ve Çok Sayıda Gravür Eşliğinde Kırım Harbi Kitabı-Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Kırım Harbi´nde Türk-Rus ordularının çarpıştığı tüm cephelerin detaylı açıklamalarının yer aldığı, fasiküller halinde yayımlanan eserde çok sayıda renkli harita ve gravür yer almaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Russes Et Turcs (La Guerre D'Orient); 1877 Editör Manceaux Paris Basımı, Sert Kapaklı 2 Cilt Halinde, Osmanlı Tarihinde "93 Harbi" Olarak Bilinen 1877 - 1878 Türk - Rus Savaşı'nın Fransız Savaş Muhabirleri Tarafından Sıcağı Sıcağına ve Yüzlerce Yarım Sayfa, Tam Sayfa ve Çift Sayfa Gravür Eşliğinde Hazırlanmış 93 Harbi Panoraması Kitabı-1132 Sayfa
29,5x21 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Russes Et Turcs (La Guerre D'Orient); 1877 Editör Manceaux Paris Basımı, Sert Kapaklı 2 Cilt Halinde, Osmanlı Tarihinde "93 Harbi" Olarak Bilinen 1877 - 1878 Türk - Rus Savaşı'nın Fransız Savaş Muhabirleri Tarafından Sıcağı Sıcağına ve Yüzlerce Yarım Sayfa, Tam Sayfa ve Çift Sayfa Gravür Eşliğinde Hazırlanmış 93 Harbi Panoraması Kitabı-1132 Sayfa 29,5x21 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Histoire De L'Empire Ottoman (Depuis Les Temps Anciens Jusqu'a Nos Jours); Theophile Lavallee, 1855 Garnier Freres Paris Basımı, Sert Kapaklı Deri Cildinde, Thomas Allom'un Çizimlerinin 18 Tam Sayfa Gravürlerinin Yer Aldığı Çok Kapsamlı Tarihi Kitap-Théophile Lavallée'nin bu kapsamlı tarih çalışması, Batı dünyasında Tanzimat sonrasında Türkiye'ye dair artan ilgiye cevap vermek amacıyla kaleme alınmıştır. Beş bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu'nun coğrafi tasvirini yapan yazar, daha sonraki kısımlarda İslamiyetin doğuşundan 1852'ye kadarki önemli olayları kronolojik olarak incelemiştir. Eser, Thomas Allom'un çizmiş olduğu karakalem resimlerden gravür tekniği ile basılmış, 18 adet çelik baskı gravürle bezenmiştir.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Histoire De L'Empire Ottoman (Depuis Les Temps Anciens Jusqu'a Nos Jours); Theophile Lavallee, 1855 Garnier Freres Paris Basımı, Sert Kapaklı Deri Cildinde, Thomas Allom'un Çizimlerinin 18 Tam Sayfa Gravürlerinin Yer Aldığı Çok Kapsamlı Tarihi Kitap-Théophile Lavallée'nin bu kapsamlı tarih çalışması, Batı dünyasında Tanzimat sonrasında Türkiye'ye dair artan ilgiye cevap vermek amacıyla kaleme alınmıştır. Beş bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu'nun coğrafi tasvirini yapan yazar, daha sonraki kısımlarda İslamiyetin doğuşundan 1852'ye kadarki önemli olayları kronolojik olarak incelemiştir. Eser, Thomas Allom'un çizmiş olduğu karakalem resimlerden gravür tekniği ile basılmış, 18 adet çelik baskı gravürle bezenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Et La Mer Noire; Yazar Joseph Méry, İllustrasyon Rouargue Freres, Paris Basımı, Rouargue Freres'in 4'ü Renklendirilmiş Toplam 21 Adet Şahene İstanbul ve Karadeniz Gravürlerinin Yer Aldığı, Sert Kapaklı Bez Cildinde, Sayfa Kenarları Yaldızlı İstanbul-Karadeniz Seyahatnamesi-Dönemin tanınmış bir hikâye ve oyun yazarı olan Méry, 1822'de İstanbul'a gelmiştir. Varna, Trabzon ve Sinop gibi Karadeniz'in önemli limanlarını da gezen Méry, izlenimlerini bu eserinde toplamıştır. Kitap esas olarak iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım İstanbul tarihine ayrılmıştır. Bizans dönemi için Bizans'lı Phrantzès ve diğer Yunanlı tarihçilerden yararlanan Méry, Osmanlı dönemi için de ünlü tarihçi Hammer'i kaynak olarak almıştır. Yazarın sanatçı kişiliğine uygun bir biçimde kaleme almış olduğu ikinci bölümde ise, kitaplardan uzak, başka türlü bir şehir tarihi anlatılmaktadır. Anıtlar, günlük yaşam kesitleri, sokak köpekleri, hamamlar, kentteki yabancılar, kahveler, efsaneler, meddah ve karagöz gibi yabancıları şaşırtan her şey bu bölümde ele alınmaktadır. Dönemin ünlü taşbaskı sanatçıları ve hakkâklarından Rouarge kardeşler tarafından yapılmış olan nefis çelik baskı gravürleri, bu nadir esere ayrıca değer katmaktadır. Gravürlerden bazıları, döneminde renklendirilmiş olup, çeşitli kent, insan ve toplumsal yaşam sahnelerini içermektedir.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Constantinople Et La Mer Noire; Yazar Joseph Méry, İllustrasyon Rouargue Freres, Paris Basımı, Rouargue Freres'in 4'ü Renklendirilmiş Toplam 21 Adet Şahene İstanbul ve Karadeniz Gravürlerinin Yer Aldığı, Sert Kapaklı Bez Cildinde, Sayfa Kenarları Yaldızlı İstanbul-Karadeniz Seyahatnamesi-Dönemin tanınmış bir hikâye ve oyun yazarı olan Méry, 1822'de İstanbul'a gelmiştir. Varna, Trabzon ve Sinop gibi Karadeniz'in önemli limanlarını da gezen Méry, izlenimlerini bu eserinde toplamıştır. Kitap esas olarak iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım İstanbul tarihine ayrılmıştır. Bizans dönemi için Bizans'lı Phrantzès ve diğer Yunanlı tarihçilerden yararlanan Méry, Osmanlı dönemi için de ünlü tarihçi Hammer'i kaynak olarak almıştır. Yazarın sanatçı kişiliğine uygun bir biçimde kaleme almış olduğu ikinci bölümde ise, kitaplardan uzak, başka türlü bir şehir tarihi anlatılmaktadır. Anıtlar, günlük yaşam kesitleri, sokak köpekleri, hamamlar, kentteki yabancılar, kahveler, efsaneler, meddah ve karagöz gibi yabancıları şaşırtan her şey bu bölümde ele alınmaktadır. Dönemin ünlü taşbaskı sanatçıları ve hakkâklarından Rouarge kardeşler tarafından yapılmış olan nefis çelik baskı gravürleri, bu nadir esere ayrıca değer katmaktadır. Gravürlerden bazıları, döneminde renklendirilmiş olup, çeşitli kent, insan ve toplumsal yaşam sahnelerini içermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Jean-Baptiste Hilair Editörlü, Çerçevesi İçerisinde, Büyük Ebatta İstanbul Sultanahmet At Meydanı Gravürü-Hilair 1786’da Paris’te Kraliyet Resim ve Heykel Akademisi’ne girmiş, 1776’da Osmanlı İmparatorluğu’nu gezmiş, o dönemde ürettiği yüzden fazla resim ''Voyage pittoresque de la Grèce'' Adlı eserde gravür halinde kullanılmıştır.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Jean-Baptiste Hilair Editörlü, Çerçevesi İçerisinde, Büyük Ebatta İstanbul Sultanahmet At Meydanı Gravürü-Hilair 1786’da Paris’te Kraliyet Resim ve Heykel Akademisi’ne girmiş, 1776’da Osmanlı İmparatorluğu’nu gezmiş, o dönemde ürettiği yüzden fazla resim ''Voyage pittoresque de la Grèce'' Adlı eserde gravür halinde kullanılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • 1890-1900'lü Yıllar, Editör Henri Zondervan Tarafından Hazırlanmış, Taş Baskı, Büyük Ebatta Şahane Bir İstanbul Boğaziçi Panoraması-137x57 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    1890-1900'lü Yıllar, Editör Henri Zondervan Tarafından Hazırlanmış, Taş Baskı, Büyük Ebatta Şahane Bir İstanbul Boğaziçi Panoraması-137x57 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • The Postcards Of Max Fruchtermann; Mert Sandalcı, 2000 İstanbul Koçbank Basımı, Editör Max Fruchtermann'ın Karlarının  Yer Aldığı, 3 Ciltten Oluşan, Sert Kapaklı, Şömizli ve Kutusu İçerisinde Zengin Görsele Sahip Kitap Seti-1182 Sayfa
33x30 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    The Postcards Of Max Fruchtermann; Mert Sandalcı, 2000 İstanbul Koçbank Basımı, Editör Max Fruchtermann'ın Karlarının Yer Aldığı, 3 Ciltten Oluşan, Sert Kapaklı, Şömizli ve Kutusu İçerisinde Zengin Görsele Sahip Kitap Seti-1182 Sayfa 33x30 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Arkeoloji Müzeleri Teşhirdeki İslami Sikkeler Kataloğu; İbrahim Artuk-Cevriye Artuk, 1971-1974 İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı Basımı, Sert Kapaklı Deri Cildinde, 2 Ciltten Oluşan Sikke Kataloğu Seti-972 Sayfa
24x17 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    İstanbul Arkeoloji Müzeleri Teşhirdeki İslami Sikkeler Kataloğu; İbrahim Artuk-Cevriye Artuk, 1971-1974 İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı Basımı, Sert Kapaklı Deri Cildinde, 2 Ciltten Oluşan Sikke Kataloğu Seti-972 Sayfa 24x17 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • The Work Of John S. Sargent; 1903 Londra William Heinemann Basımı, Amerikalı Portre Ressamı John Singer Sargent'ın Portre Çalışmalarından Oluşan, Sert Kapaklı Bez Cildinde Büyük Ebatta Kitap-45,5x34,5 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    The Work Of John S. Sargent; 1903 Londra William Heinemann Basımı, Amerikalı Portre Ressamı John Singer Sargent'ın Portre Çalışmalarından Oluşan, Sert Kapaklı Bez Cildinde Büyük Ebatta Kitap-45,5x34,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Unser Bismarck; 1895 Stuttgart Basımı, Christian Wilhelm Allers'in Çok Sayıda Tam Sayfa Çizimlerini ve Hans Kraemer'in Zengin Metnini İçeren, Bismarck'a Saygı Duyulduğu Dönemde (1890'lar) Çok Popüler Olan, Bismarck Portreli Bez Cildinde, Büyük Ebatta Geniş Formatlı Bir Kitap-Otto von Bismarck (1 Nisan 1815 - 30 Temmuz 1898), 19. yy. da bağları kuvvetli olmayan bir konfederasyon olan Almanya'nın birleşmesinde önemli rol oynayan ve Birleşik Almanya'nın ilk Şansölyesi olan Alman devlet adamıdır. Bismarck-Schönhausen Kontu ve Lauenburg Dükü olarak da anılan Otto von Bismarck, Yeni Almanya'yı kan ve demir politikasına göre kuracağını söylediği için kendisine Demir Şansölye adı verilmiştir.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Unser Bismarck; 1895 Stuttgart Basımı, Christian Wilhelm Allers'in Çok Sayıda Tam Sayfa Çizimlerini ve Hans Kraemer'in Zengin Metnini İçeren, Bismarck'a Saygı Duyulduğu Dönemde (1890'lar) Çok Popüler Olan, Bismarck Portreli Bez Cildinde, Büyük Ebatta Geniş Formatlı Bir Kitap-Otto von Bismarck (1 Nisan 1815 - 30 Temmuz 1898), 19. yy. da bağları kuvvetli olmayan bir konfederasyon olan Almanya'nın birleşmesinde önemli rol oynayan ve Birleşik Almanya'nın ilk Şansölyesi olan Alman devlet adamıdır. Bismarck-Schönhausen Kontu ve Lauenburg Dükü olarak da anılan Otto von Bismarck, Yeni Almanya'yı kan ve demir politikasına göre kuracağını söylediği için kendisine Demir Şansölye adı verilmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Pride And Privilege A History Of Ottoman Orders, Medals And Decorations; Edhem Eldem, 2004 Ottoman Bank Basımı, Çok Zengin Görseller İle Dolu Osmanlı Madalya ve Nişan Tarihini Anlatan Kitap-527 Sayfa
28,5x23 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Pride And Privilege A History Of Ottoman Orders, Medals And Decorations; Edhem Eldem, 2004 Ottoman Bank Basımı, Çok Zengin Görseller İle Dolu Osmanlı Madalya ve Nişan Tarihini Anlatan Kitap-527 Sayfa 28,5x23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • The Turkish Hayat House; Doğan Kuban, 1995 İstanbul Ziraat Bankası Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde ve Kutusunda, Ana Geleneğin Gelişimi, Tarihi, Morfolojisi ve Toplumun Evin Kullanımına İlişkin Davranışları ve Estetik Eğilimlerini El Alan Kitap-279 Sayfa
34,5x24,5 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    The Turkish Hayat House; Doğan Kuban, 1995 İstanbul Ziraat Bankası Basımı, Sert Kapaklı Bez Cildinde ve Kutusunda, Ana Geleneğin Gelişimi, Tarihi, Morfolojisi ve Toplumun Evin Kullanımına İlişkin Davranışları ve Estetik Eğilimlerini El Alan Kitap-279 Sayfa 34,5x24,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Sultan II. Abdülhamid Han Devri Osmanlı Mektepleri (Fotoğraf ve Planlar); 2007 İstanbul Çamlıca Basımı, Sert Kapaklı Cildinde, Osmanlı Mekteplerinin Kartpostal ve Fotoğraflar İle Anlatıldığı Zengin Görselli Kitap-346 Sayfa
32,5x25 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Sultan II. Abdülhamid Han Devri Osmanlı Mektepleri (Fotoğraf ve Planlar); 2007 İstanbul Çamlıca Basımı, Sert Kapaklı Cildinde, Osmanlı Mekteplerinin Kartpostal ve Fotoğraflar İle Anlatıldığı Zengin Görselli Kitap-346 Sayfa 32,5x25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Banknotes Of The Imperial Ottoman Bank ve 135 Yıllık Bir Hazine Osmanlı Bankası Arşivinde Tarihten İzler; Edhem Eldem, 1999-1997 Basımları, Şömizli ve Sert Kapaklı Osmanlı Kağıt Para Katalokları-167-300 Sayfa
34x24 cm.
32x23 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Banknotes Of The Imperial Ottoman Bank ve 135 Yıllık Bir Hazine Osmanlı Bankası Arşivinde Tarihten İzler; Edhem Eldem, 1999-1997 Basımları, Şömizli ve Sert Kapaklı Osmanlı Kağıt Para Katalokları-167-300 Sayfa 34x24 cm. 32x23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Işık, Su ve Gökyüzü; Gianni Caffiero ve Ivan Samarine, 2012 İnkılap Kitabevi Basımı, Ressam Ivan Aivazovsky'i Konu Alan, Jelatininde Hiç Açılmamış Kitap-33x29 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Işık, Su ve Gökyüzü; Gianni Caffiero ve Ivan Samarine, 2012 İnkılap Kitabevi Basımı, Ressam Ivan Aivazovsky'i Konu Alan, Jelatininde Hiç Açılmamış Kitap-33x29 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Light, Water And Sky; Gianni Caffiero ve Ivan Samarine, 2012 Laurence King Basımı, Ressam Ivan Aivazovsky'i Konu Alan, Jelatininde Hiç Açılmamış Kitap-33x29 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Light, Water And Sky; Gianni Caffiero ve Ivan Samarine, 2012 Laurence King Basımı, Ressam Ivan Aivazovsky'i Konu Alan, Jelatininde Hiç Açılmamış Kitap-33x29 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Tarih Boyunca Türk Yelkenli Gemileri; Ahmet Güleryüz, İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Hiç Açılmamış Jelatinli, Sert Kapaklı, Büyük Boy Prestij Kitap-41x31 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Tarih Boyunca Türk Yelkenli Gemileri; Ahmet Güleryüz, İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Hiç Açılmamış Jelatinli, Sert Kapaklı, Büyük Boy Prestij Kitap-41x31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Kara Deniz Beyaz Işık ''Rumeli Feneri''; Ali Soysal, İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Hiç Açılmamış Jelatinli Kitap-25,5x20 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Kara Deniz Beyaz Işık ''Rumeli Feneri''; Ali Soysal, İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Hiç Açılmamış Jelatinli Kitap-25,5x20 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Gemiler Sözlüğü, Sessiz Deniz Saros-Gökçeada-Bozcaada, Türklerin Tarihinde 30 Büyük Deniz Savaşı; Selim Özen-Mahmut Suner-Gökhan Atmaca ve Doğan Tanrıverdi, 2017-2012-2016 İstanbul Denizler Kitabevi Basımları, Zengin Görsellere Sahip 3 Adet Kitap Lotu-456-119-497 Sayfa
21x13,5 cm.
24x16,5 cm.
23,5x16,5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Gemiler Sözlüğü, Sessiz Deniz Saros-Gökçeada-Bozcaada, Türklerin Tarihinde 30 Büyük Deniz Savaşı; Selim Özen-Mahmut Suner-Gökhan Atmaca ve Doğan Tanrıverdi, 2017-2012-2016 İstanbul Denizler Kitabevi Basımları, Zengin Görsellere Sahip 3 Adet Kitap Lotu-456-119-497 Sayfa 21x13,5 cm. 24x16,5 cm. 23,5x16,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 1828-1923 Osmanlı Donanması; Ahmet Güleryüz - Bernd Langensiepen, 2007 İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, 1500 Adet Basılmış Bol Görselli Kitap-194 Sayfa
25,5x20 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    1828-1923 Osmanlı Donanması; Ahmet Güleryüz - Bernd Langensiepen, 2007 İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, 1500 Adet Basılmış Bol Görselli Kitap-194 Sayfa 25,5x20 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Ressam Hüseyin Zekai Paşa ve Mübeccel Hazineler; Özlem İnay Erten, 2018 İstanbul Bozlu Sanat Basımı Kitap-107 Sayfa
26x22 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Ressam Hüseyin Zekai Paşa ve Mübeccel Hazineler; Özlem İnay Erten, 2018 İstanbul Bozlu Sanat Basımı Kitap-107 Sayfa 26x22 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • La Gazette De L'Hellenisme; Fransa Basımı, Özel Muhafazasında Fransızca Helenizm Gazetesi'nin 1998-2006 Yılları Arası Yayınları

    Lot No: 68

    Lot: 68

    La Gazette De L'Hellenisme; Fransa Basımı, Özel Muhafazasında Fransızca Helenizm Gazetesi'nin 1998-2006 Yılları Arası Yayınları

    TLSold
    Place Bid
  • Su Üstünde Geçmişten Güümüze Düşten Gerçeğe... Kruvaziyer Gemileri; Fatih Takmaklı, 2015 İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Zengin Görselli Kitap-441 Sayfa
27x27 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Su Üstünde Geçmişten Güümüze Düşten Gerçeğe... Kruvaziyer Gemileri; Fatih Takmaklı, 2015 İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Zengin Görselli Kitap-441 Sayfa 27x27 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 1828-1923 Osmanlı Donanması;  Ahmet Güleryüz - Bernd Langensiepen, İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Bol Görselli Kitap-248 Sayfa
30,5x25 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    1828-1923 Osmanlı Donanması; Ahmet Güleryüz - Bernd Langensiepen, İstanbul Denizler Kitabevi Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Bol Görselli Kitap-248 Sayfa 30,5x25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Çanakkale 1915 Kanlısırt Günlüğü; Mehmed Fasih Bey'in Günlüğü, Murat Çulcu, 2006 İstanbul Denizler Kitabevi Basımı Kitap-206 Sayfa
25,5x20 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Çanakkale 1915 Kanlısırt Günlüğü; Mehmed Fasih Bey'in Günlüğü, Murat Çulcu, 2006 İstanbul Denizler Kitabevi Basımı Kitap-206 Sayfa 25,5x20 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • The Saturday Evening Post; 9 Mayıs 1903 Tarihli, Philadelphia The Curtis Publishing Company Basımı, Kapağında M. de Blowitz'in Üniforması İçinde Fesli, Kılıçlı ve Madalyalı Görsellinin Yer Aldığı, İçerisinde Sultan'ın Anılarını Anlattığı, Sultan Abdülhamid, İstanbul Camilerine Ait Görsellerin ve Hakkında Yazılan Yazıların Bulunduğu Çok Nadir Dergi-32 Sayfa
36x29 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    The Saturday Evening Post; 9 Mayıs 1903 Tarihli, Philadelphia The Curtis Publishing Company Basımı, Kapağında M. de Blowitz'in Üniforması İçinde Fesli, Kılıçlı ve Madalyalı Görsellinin Yer Aldığı, İçerisinde Sultan'ın Anılarını Anlattığı, Sultan Abdülhamid, İstanbul Camilerine Ait Görsellerin ve Hakkında Yazılan Yazıların Bulunduğu Çok Nadir Dergi-32 Sayfa 36x29 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 21 Şubat 1897 Tarihli, 327 Numaralı, ''Osmanlı İmparatorluğu'nun Hükümdarı Abdülhamid Han'' Manşetli ve Portre Fotoğraflı Sayısı

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Le Petit Journal Dergisi'nin 21 Şubat 1897 Tarihli, 327 Numaralı, ''Osmanlı İmparatorluğu'nun Hükümdarı Abdülhamid Han'' Manşetli ve Portre Fotoğraflı Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 28 Şubat 1897 Tarihli, 328 Numaralı, ''Sanayi Sarayı'nda Yağlı Sığır Eti Arabaları'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Le Petit Journal Dergisi'nin 28 Şubat 1897 Tarihli, 328 Numaralı, ''Sanayi Sarayı'nda Yağlı Sığır Eti Arabaları'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 31 Ocak 1915 Tarihli, 1297 Numaralı, ''Constantinople, yada Boche'nin Son Şehveti'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Le Petit Journal Dergisi'nin 31 Ocak 1915 Tarihli, 1297 Numaralı, ''Constantinople, yada Boche'nin Son Şehveti'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 23 Şubat 1913 Tarihli, 1162 Numaralı, ''18 Şubat Festivali Poincare'nin Belediye Binasına Gelişi'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Le Petit Journal Dergisi'nin 23 Şubat 1913 Tarihli, 1162 Numaralı, ''18 Şubat Festivali Poincare'nin Belediye Binasına Gelişi'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 27 Ekim 1912 Tarihli, 1145 Numaralı, ''Zulümler Başlıyor, Sırp Köylülerinin Türk Çeteler Tarafından Katledilmesi'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Le Petit Journal Dergisi'nin 27 Ekim 1912 Tarihli, 1145 Numaralı, ''Zulümler Başlıyor, Sırp Köylülerinin Türk Çeteler Tarafından Katledilmesi'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 16 Aralık 1893 Tarihli, 160 Numaralı, ''Rochefort'un Türk Başkanları'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Le Petit Journal Dergisi'nin 16 Aralık 1893 Tarihli, 160 Numaralı, ''Rochefort'un Türk Başkanları'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 5 Haziran 1910 Tarihli, 1020 Numaralı, ''Pasifik Topu, Bagnolet'li Bahçıvanlar Meyvelerini ve Çiçeklerini Doludan Korumak İçin Topu Bulutların Üzerine Ateşliyor'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Le Petit Journal Dergisi'nin 5 Haziran 1910 Tarihli, 1020 Numaralı, ''Pasifik Topu, Bagnolet'li Bahçıvanlar Meyvelerini ve Çiçeklerini Doludan Korumak İçin Topu Bulutların Üzerine Ateşliyor'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 9 Mayıs 1897 Tarihli, 338 Numaralı, ''Avrupa Konseri'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Le Petit Journal Dergisi'nin 9 Mayıs 1897 Tarihli, 338 Numaralı, ''Avrupa Konseri'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Le Petit Journal Dergisi'nin 10 Kasım 1912 Tarihli, 1147 Numaralı, ''Bir Karadağlı Subay İle Bir Türk Subayı Birliklerinin Önünde Teke Tek Dövüşüyor'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Le Petit Journal Dergisi'nin 10 Kasım 1912 Tarihli, 1147 Numaralı, ''Bir Karadağlı Subay İle Bir Türk Subayı Birliklerinin Önünde Teke Tek Dövüşüyor'' Manşetli ve Görselli Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • L'ıllustration Dergisi'nin 3 Ekim 1908 Tarihli, ''Kutsal Şehir Medine'deki Hicaz Demiryolunun Açılışı, Mühendis Müktar Bey'in Konuşması'' Manşetli ve Görselli, İçerisinde Konu İle Alakalı Görselli Sayfaları İçeren Sayısı

    Lot No: 82

    Lot: 82

    L'ıllustration Dergisi'nin 3 Ekim 1908 Tarihli, ''Kutsal Şehir Medine'deki Hicaz Demiryolunun Açılışı, Mühendis Müktar Bey'in Konuşması'' Manşetli ve Görselli, İçerisinde Konu İle Alakalı Görselli Sayfaları İçeren Sayısı

    TLSold
    Place Bid
  • Safiye Sultan; Yazar Ann Chamberlin, Çeviri Solmaz Kamuran, 2000 Basımı, 2 Adet Roman Kitabı-366+440 Sayfa
21,5x13,5 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Safiye Sultan; Yazar Ann Chamberlin, Çeviri Solmaz Kamuran, 2000 Basımı, 2 Adet Roman Kitabı-366+440 Sayfa 21,5x13,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Realms Of The Russian Bear; John Sparks, 1992 Londra Little Brown And Co Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Cildinde, Bol ve Zengin Görselli Rus ve Orta Asya'nın Doğan Tarihinin Konu Edildiği Kitap-288 Sayfa
28x22,5 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Realms Of The Russian Bear; John Sparks, 1992 Londra Little Brown And Co Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Cildinde, Bol ve Zengin Görselli Rus ve Orta Asya'nın Doğan Tarihinin Konu Edildiği Kitap-288 Sayfa 28x22,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Colin Cowie Weddings; Text Jean T. Barrett, 1998 Londra Little Brown And Co Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Cildinde Kıyafet, Dekor, Çiçekler, Masa Tasarımı, Davetiyeler, Tören, Müzik, Menüler ve Hediyelere Kadar Okuyucunun Düğününün Her Yönü İçin Fikir ve İlham Sağlayan Kitap-256 Sayfa
31x23,5 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Colin Cowie Weddings; Text Jean T. Barrett, 1998 Londra Little Brown And Co Basımı, Şömizli ve Sert Kapaklı Cildinde Kıyafet, Dekor, Çiçekler, Masa Tasarımı, Davetiyeler, Tören, Müzik, Menüler ve Hediyelere Kadar Okuyucunun Düğününün Her Yönü İçin Fikir ve İlham Sağlayan Kitap-256 Sayfa 31x23,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Adana Kilikya Genel Görünüm

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Adana Kilikya Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Diyarbakır Umumi Manzara

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Diyarbakır Umumi Manzara

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Göztepe Genel Görünümü, A. Virabian Editörlü

    Lot No: 88

    Lot: 88

    İzmir Göztepe Genel Görünümü, A. Virabian Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İskenderun Cafe Kaptan Yorghi Genel Görünümü, H. Abadjian Editörlü

    Lot No: 89

    Lot: 89

    İskenderun Cafe Kaptan Yorghi Genel Görünümü, H. Abadjian Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Adana Kilikya, Halkın General Dutfieux'u Selamlası, G. Mızrahi Editörlü

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Adana Kilikya, Halkın General Dutfieux'u Selamlası, G. Mızrahi Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Rıhtımdan Görünüm, P. Coyounian Editörlü

    Lot No: 91

    Lot: 91

    İzmir Rıhtımdan Görünüm, P. Coyounian Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Bahçesaray Giriş Kapısı, Rum Editörlü

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Bahçesaray Giriş Kapısı, Rum Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Çekirge'nin Görünümü

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Bursa Çekirge'nin Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Canatasch Körfezi Görünümü, Osmanlı İzmir Damgalı ve Pullu

    Lot No: 94

    Lot: 94

    İzmir Canatasch Körfezi Görünümü, Osmanlı İzmir Damgalı ve Pullu

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Balkan Güzeli

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Türkiye Balkan Güzeli

    TLSold
    Place Bid
  • Anadolu Ermeni ve Kürt Mahalleleri Misyoner Kartı

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Anadolu Ermeni ve Kürt Mahalleleri Misyoner Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Gümüşhane'de Umumi Manzara Görünümü

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Gümüşhane'de Umumi Manzara Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Yeşil Cami Çizim Kartı, Rouhi Editörlü

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Bursa Yeşil Cami Çizim Kartı, Rouhi Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Yöresel Kıyafetli Türk Çocuk

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Yöresel Kıyafetli Türk Çocuk

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Alsancak Liman Görünüm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İzmir Alsancak Liman Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Mersin Körfezi Genel Görünüm

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Mersin Körfezi Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Kemeraltı Çarşıda Bir Sokak Görünümü

    Lot No: 102

    Lot: 102

    İzmir Kemeraltı Çarşıda Bir Sokak Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Karataç Körfezi Görünümü

    Lot No: 103

    Lot: 103

    İzmir Karataç Körfezi Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    Lot No: 104

    Lot: 104

    İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    Lot No: 105

    Lot: 105

    İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    Lot No: 106

    Lot: 106

    İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    Lot No: 107

    Lot: 107

    İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    Lot No: 108

    Lot: 108

    İzmir Bergama Antik Kent Görünümü, Foto Can

    TLSold
    Place Bid
  • Kürt Tipler, Editör Max Fruchtermann

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Kürt Tipler, Editör Max Fruchtermann

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Çarşıda İncir Satıcıları

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İzmir Çarşıda İncir Satıcıları

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Rıhtım ve Huck Otel Görünümü

    Lot No: 111

    Lot: 111

    İzmir Rıhtım ve Huck Otel Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Konya Konak Önünde Askeri Tören, Konya Ziraat Bankası ve Konya Şerafeddin Camii Parçalı Kartpostal, Garabed K. Solakian Editörlü

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Konya Konak Önünde Askeri Tören, Konya Ziraat Bankası ve Konya Şerafeddin Camii Parçalı Kartpostal, Garabed K. Solakian Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Çömlek Satıcıları

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Bursa Çömlek Satıcıları

    TLSold
    Place Bid
  • Adana Yağ Camii Civarı Genel Görünüm, Osmanlı Ziraat Makinaları Fabrikası Tabelalı

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Adana Yağ Camii Civarı Genel Görünüm, Osmanlı Ziraat Makinaları Fabrikası Tabelalı

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir İncir İşçileri

    Lot No: 115

    Lot: 115

    İzmir İncir İşçileri

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Şehadet Camii Görünümü

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Bursa Şehadet Camii Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Adana Kilikya Çarşı Caddesi Dr. Rolland Sokak, G. Mizrahi Editörlü

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Adana Kilikya Çarşı Caddesi Dr. Rolland Sokak, G. Mizrahi Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Pagus Dağı Eteklerinde Türk Mahallesi Görünümü, Maison Homere Editörlü

    Lot No: 118

    Lot: 118

    İzmir Pagus Dağı Eteklerinde Türk Mahallesi Görünümü, Maison Homere Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Diyarbakır Çarşı Caddesi Görünümü

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Diyarbakır Çarşı Caddesi Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Edirne Askeri Geçit Yukardan Görünüm

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Edirne Askeri Geçit Yukardan Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Taksim Su Deposu  Genel Görünüm

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Trabzon Taksim Su Deposu Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Laz Tipler, Theodore Editörlü

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Trabzon Laz Tipler, Theodore Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Halk Oyunu Oynayanlar

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Trabzon Halk Oyunu Oynayanlar

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon'da Bir Sokak Görünümü

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Trabzon'da Bir Sokak Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Liman Genel Görünüm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Trabzon Liman Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Ayasofya Camii Görünüm

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Trabzon Ayasofya Camii Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Sinema Binası

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Trabzon Sinema Binası

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Ayasofya Camii Görünüm

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Trabzon Ayasofya Camii Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Bayram Yerinde Türkler

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Trabzon Bayram Yerinde Türkler

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Bir Cadde Görünümü

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Trabzon Bir Cadde Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Ayasofya Camii Genel Görünüm

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Trabzon Ayasofya Camii Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Taksim Su Deposu  Genel Görünüm

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Trabzon Taksim Su Deposu Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Boztepe Caddesi'nde Sinema Binası

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Trabzon Boztepe Caddesi'nde Sinema Binası

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Kostümlü Laz Tipler, C. Nouri Editörlü

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Trabzon Kostümlü Laz Tipler, C. Nouri Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Tranzon Manda Arabası, O. Nouri Editörlü

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Tranzon Manda Arabası, O. Nouri Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Yıkık Kilise Görünümü

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Yıkık Kilise Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Hayvan Otlatan Köylüler

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Anadoluda Hayvan Otlatan Köylüler

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Kağıthane Deresi

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Constantinople Kağıthane Deresi

    TLSold
    Place Bid
  • Adana Sultan Han, 1928 Tarihli

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Adana Sultan Han, 1928 Tarihli

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Genel Görünüm Fesli Tipler

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Anadoluda Genel Görünüm Fesli Tipler

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Kadını Fantezi Taş Baskı Kartpostal

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Türk Kadını Fantezi Taş Baskı Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Çocuğu Kartpostal, Simon Kattan Editörlü

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Türk Çocuğu Kartpostal, Simon Kattan Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Milletler Kartpostal Serisinden Türk Konulu Kartpostal

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Milletler Kartpostal Serisinden Türk Konulu Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Sarayda Dansöz ve Çalgıcılar

    Lot No: 144

    Lot: 144

    İstanbul Sarayda Dansöz ve Çalgıcılar

    TLSold
    Place Bid
  • Şanlı Türk Bayrağımız Taş Baskı Kartpostal

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Şanlı Türk Bayrağımız Taş Baskı Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • Çıplak Kadına Bakan Meraklı Çocuk, Lehnert & Landrock Editörlü

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Çıplak Kadına Bakan Meraklı Çocuk, Lehnert & Landrock Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Erenköy'de Bahriye Mulazımı Mehmet Arif Efendi'ye Yollanan Kartpostal

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Erenköy'de Bahriye Mulazımı Mehmet Arif Efendi'ye Yollanan Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • Evrensel Posta Birlği Türkiye Boş Posta Kartı

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Evrensel Posta Birlği Türkiye Boş Posta Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Parçalı Kartpostal, Bruno Hentscbel Editörlü, Constantinople Galata Damgalı

    Lot No: 149

    Lot: 149

    İstanbul Parçalı Kartpostal, Bruno Hentscbel Editörlü, Constantinople Galata Damgalı

    TLSold
    Place Bid
  • Tarabya'da İngiliz Büyükelçiliği ve Fenerbahçe Feneri Parçalı Kartpostal

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Tarabya'da İngiliz Büyükelçiliği ve Fenerbahçe Feneri Parçalı Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • Guerin Boutron Çikolatalarının Constantinople Ayasofya Kapısı Görselli Taş Baskı Çikolata Kartı

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Guerin Boutron Çikolatalarının Constantinople Ayasofya Kapısı Görselli Taş Baskı Çikolata Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Klaus Çikolatalarının Türkiye Konulu Taş Baskı Çikolata Kartı

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Klaus Çikolatalarının Türkiye Konulu Taş Baskı Çikolata Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Guerin Boutron Çikolatalarının Ortaköy Camii Görselli Taş Baskı Çikolata Kartı

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Guerin Boutron Çikolatalarının Ortaköy Camii Görselli Taş Baskı Çikolata Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Chicoree A La Menagere Çikolatalarının Peçeli Türk Kadını Görselli Çikolata Kartı

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Chicoree A La Menagere Çikolatalarının Peçeli Türk Kadını Görselli Çikolata Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Grande Maison De Blanc Mağazasının Türkiye Konulu Taşbaskı Kartı

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Grande Maison De Blanc Mağazasının Türkiye Konulu Taşbaskı Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı İmparatorluğu, Fiskal Pullu Boş Posta Kartı

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Osmanlı İmparatorluğu, Fiskal Pullu Boş Posta Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Pernot Bisküvi Mağazasının Osmanlı Pulları Görselli Taş Baskı Kartı

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Pernot Bisküvi Mağazasının Osmanlı Pulları Görselli Taş Baskı Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Konya İnce Minare Kapısı Görünümü

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Konya İnce Minare Kapısı Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • 1892 Yılında İngilizler Tarafından Yapılmış, 1916'da Ruslar Tarafından Akçakoca'da Batırılmış Ş. H. Resamet Vapuru

    Lot No: 159

    Lot: 159

    1892 Yılında İngilizler Tarafından Yapılmış, 1916'da Ruslar Tarafından Akçakoca'da Batırılmış Ş. H. Resamet Vapuru

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Taksim Meydanı Cumhuriyet Abidesi

    Lot No: 160

    Lot: 160

    İstanbul Taksim Meydanı Cumhuriyet Abidesi

    TLSold
    Place Bid
  • Ay Yıldız Motifli Minare, Foto M. Kamil

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Ay Yıldız Motifli Minare, Foto M. Kamil

    TLSold
    Place Bid
  • Kocatepe Vapuru Fotokartı

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Kocatepe Vapuru Fotokartı

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Çeşme Başında Nargile ve Lüle İçen Dervişler, Moise Hanania Editörlü

    Lot No: 163

    Lot: 163

    İzmir Çeşme Başında Nargile ve Lüle İçen Dervişler, Moise Hanania Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Eyüp'te Türk Mezarlığında Namaz Kılanlar

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Constantinople Eyüp'te Türk Mezarlığında Namaz Kılanlar

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople İstanbul'da Türk Kebap Restaurantı

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Constantinople İstanbul'da Türk Kebap Restaurantı

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Sarayburnu Görünümü, Fiskal Pullu, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 166

    Lot: 166

    İstanbul Sarayburnu Görünümü, Fiskal Pullu, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Halıcıoğlu Askeri Lise

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Halıcıoğlu Askeri Lise

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Şehadet Camii Görünümü

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Bursa Şehadet Camii Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Ankara Ulus Ziraat Bankası Binası

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Ankara Ulus Ziraat Bankası Binası

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Talebelerinin Viyana'da Oluşturdukları Kulüp Tanıtım Kartı

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Türk Talebelerinin Viyana'da Oluşturdukları Kulüp Tanıtım Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir İncir Pazarında Satıcılar, S. J. Daponte Editörlü

    Lot No: 171

    Lot: 171

    İzmir İncir Pazarında Satıcılar, S. J. Daponte Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Çanakkale Harbı Taarruz Halinde Türk Cephesi

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Çanakkale Harbı Taarruz Halinde Türk Cephesi

    TLSold
    Place Bid
  • Efe Kostümlü Çocuklar Hatıra Fotokartı

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Efe Kostümlü Çocuklar Hatıra Fotokartı

    TLSold
    Place Bid
  • Kürt Kadın Tip

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Kürt Kadın Tip

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Frank Caddesi, P. L. Dermond Editörlü

    Lot No: 175

    Lot: 175

    İzmir Frank Caddesi, P. L. Dermond Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Kışla Meydanı ve Avusturya Donanması

    Lot No: 176

    Lot: 176

    İzmir Kışla Meydanı ve Avusturya Donanması

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Limanda Gemiler Genel Görünüm

    Lot No: 177

    Lot: 177

    İzmir Limanda Gemiler Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Köpekli Türk İşçiler

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Constantinople Köpekli Türk İşçiler

    TLSold
    Place Bid
  • Konya Umumi Manzara

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Konya Umumi Manzara

    TLSold
    Place Bid
  • Konya İstasyon Caddesi'nde Atatürk Anıtı Genel Görünümü

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Konya İstasyon Caddesi'nde Atatürk Anıtı Genel Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Hükümet Cami

    Lot No: 181

    Lot: 181

    İzmir Hükümet Cami

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Bir Çarşı Görünümü

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Anadoluda Bir Çarşı Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Makine Hakkında İzaat Verilirken Çekilmiş  Fotokart

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Makine Hakkında İzaat Verilirken Çekilmiş Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Balıkesir Umumi Manzarası

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Balıkesir Umumi Manzarası

    TLSold
    Place Bid
  • Ankara İstasyon Anadolu Türk Kitaphanesi

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Ankara İstasyon Anadolu Türk Kitaphanesi

    TLSold
    Place Bid
  • Eskişehir Köprübaşı Genel Görünüm, Foto Selami

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Eskişehir Köprübaşı Genel Görünüm, Foto Selami

    TLSold
    Place Bid
  • Merzifon Şehir Kulübü Binası

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Merzifon Şehir Kulübü Binası

    TLSold
    Place Bid
  • Çanakkale Boğazı´nda Kilitbahir Kalesi ve Çimenlik Kalesi

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Çanakkale Boğazı´nda Kilitbahir Kalesi ve Çimenlik Kalesi

    TLSold
    Place Bid
  • Fotoğrafçı Alfred Schlegel Tarafından Çekilmiş ''1333 Yılı 21 Nisan İtibariyle Kulübün Senei Devriyesi Hatırası, İmza İsmail Hakkı'' Notu İle Binaya Asılmış Türk Bayrağı

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Fotoğrafçı Alfred Schlegel Tarafından Çekilmiş ''1333 Yılı 21 Nisan İtibariyle Kulübün Senei Devriyesi Hatırası, İmza İsmail Hakkı'' Notu İle Binaya Asılmış Türk Bayrağı

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir İncir Çalışanları

    Lot No: 190

    Lot: 190

    İzmir İncir Çalışanları

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Boğaz'da Türk Satıcılar ve Sosyal Yaşam, M.J.C. Editörlü

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Constantinople Boğaz'da Türk Satıcılar ve Sosyal Yaşam, M.J.C. Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi Saray'da Kostümler, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Osmanlı Dönemi Saray'da Kostümler, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Moda Kurbağalı Dere, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Constantinople Moda Kurbağalı Dere, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Konya Çumra Kanalı'nda Köprüde Fesli Tipler

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Konya Çumra Kanalı'nda Köprüde Fesli Tipler

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Bir Cadde Görünümü

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Anadoluda Bir Cadde Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Sarayburnu Genel Görünümü, A. Zellich Fils Editörlü

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Constantinople Sarayburnu Genel Görünümü, A. Zellich Fils Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Büyükada'dan Heybeliada Görünümü

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Constantinople Büyükada'dan Heybeliada Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Meslek Tulumbacılar

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Osmanlı Meslek Tulumbacılar

    TLSold
    Place Bid
  • Kocatepe Vapuru Fotokartı

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Kocatepe Vapuru Fotokartı

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Ayasofya Cami İç Görünümü

    Lot No: 200

    Lot: 200

    İstanbul Ayasofya Cami İç Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Ayvansaray'da Sokak Görünümü, Bon Marche Editörlü

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Constantinople Ayvansaray'da Sokak Görünümü, Bon Marche Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Van Umumi Görünümü

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Van Umumi Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Boğaz Rumeli Hisarı Genel Görünüm

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Constantinople Boğaz Rumeli Hisarı Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Zeybek Reisi ve Ekibi

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Zeybek Reisi ve Ekibi

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Pazardan Görünüm, Rochat Editörlü

    Lot No: 205

    Lot: 205

    İstanbul Pazardan Görünüm, Rochat Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Alman Büyükelçiliği, Foto G. Berggran

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Constantinople Alman Büyükelçiliği, Foto G. Berggran

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Yedikule

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Constantinople Yedikule

    TLSold
    Place Bid
  • Kilis Şehir Genel Görünümü, Wattar Freres Editörlü

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Kilis Şehir Genel Görünümü, Wattar Freres Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Vali Konağı Binası

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Bursa Vali Konağı Binası

    TLSold
    Place Bid
  • Lüle ve Sigara İçen Sarıklı Tipler

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Lüle ve Sigara İçen Sarıklı Tipler

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Türk Kebap Restaurantı, Mac Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 211

    Lot: 211

    İstanbul Türk Kebap Restaurantı, Mac Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Galata Köprüsü Genel Görünümü, Isaac Editörlü

    Lot No: 212

    Lot: 212

    İstanbul Galata Köprüsü Genel Görünümü, Isaac Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constatntinople Dolmabahçe Sarayı, Fiskal Pullu, Georges Papantoine Editörlü

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Constatntinople Dolmabahçe Sarayı, Fiskal Pullu, Georges Papantoine Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Sultanahmet Çeşmesi

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Constantinople Sultanahmet Çeşmesi

    TLSold
    Place Bid
  • İskenderun Latif El Manzar Otel, H. Abadjian Editörlü

    Lot No: 215

    Lot: 215

    İskenderun Latif El Manzar Otel, H. Abadjian Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Çinili Köşk Giriş Kapısı

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Constantinople Çinili Köşk Giriş Kapısı

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Seraskerat'ta Koyun Pazarı, M.J.C. Editörlü-Kondisyon Yorgundur.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Constantinople Seraskerat'ta Koyun Pazarı, M.J.C. Editörlü-Kondisyon Yorgundur.

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Hürriyet Tepesi Abide-i Hürriyet

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Constantinople Hürriyet Tepesi Abide-i Hürriyet

    TLSold
    Place Bid
  • İskenderun Çayla Bulvarı Genel Görünümü

    Lot No: 219

    Lot: 219

    İskenderun Çayla Bulvarı Genel Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Meslek Leblebi Satıcı Kartpostal

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Constantinople Meslek Leblebi Satıcı Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • İnönü Zaferi İçin Hazırlanmış Türk Askeri Görselli ''Tarih Durduran ve Geri Çeviren Bir Zafer'' Başlıklı Kart

    Lot No: 221

    Lot: 221

    İnönü Zaferi İçin Hazırlanmış Türk Askeri Görselli ''Tarih Durduran ve Geri Çeviren Bir Zafer'' Başlıklı Kart

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Boğaz Büyükdere'de Kayıkçı Görünümü

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Constantinople Boğaz Büyükdere'de Kayıkçı Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Askeri Okul Talebeleri İle Birlikte Komutanlar

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Askeri Okul Talebeleri İle Birlikte Komutanlar

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Dolmabahçe Sarayı Girişinde Atlı Alay

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Constantinople Dolmabahçe Sarayı Girişinde Atlı Alay

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Yedikule Genel Görünüm

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Constantinople Yedikule Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Yöresel Kostümlü Türk Kadını, Fiskal Pullu, Bon Marche Editörlü

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Constantinople Yöresel Kostümlü Türk Kadını, Fiskal Pullu, Bon Marche Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Haliç Genel Görünüm, M. Azikri Editörlü

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Constantinople Haliç Genel Görünüm, M. Azikri Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi Sarayda Makamların Kıyafetlerini Gösteren Fotokart

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Osmanlı Dönemi Sarayda Makamların Kıyafetlerini Gösteren Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Selanik Beyaz Kule Bahçesi Görünümü, Hananel Naar Editörlü

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Selanik Beyaz Kule Bahçesi Görünümü, Hananel Naar Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Tarabya ve Karadeniz Girişi Genel Görünümü, Rochat Editörlü

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Constantinople Tarabya ve Karadeniz Girişi Genel Görünümü, Rochat Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Sarayburnu Atatürk Anıtı

    Lot No: 231

    Lot: 231

    İstanbul Sarayburnu Atatürk Anıtı

    TLSold
    Place Bid
  • Ankara Meclis Binası Genel Görünüm

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Ankara Meclis Binası Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Konya Alaaddin Küöbeti'nde Selçuklu Sultanların Türbeleri

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Konya Alaaddin Küöbeti'nde Selçuklu Sultanların Türbeleri

    TLSold
    Place Bid
  • İskenderun Gouraud Meydanı

    Lot No: 234

    Lot: 234

    İskenderun Gouraud Meydanı

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Dolmabahçe Sarayı Genel Görünüm

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Constantinople Dolmabahçe Sarayı Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • İzmit Askeri Kışla Genel Förünüm, Mehmed Hakki Editörlü

    Lot No: 236

    Lot: 236

    İzmit Askeri Kışla Genel Förünüm, Mehmed Hakki Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Heybeliada Yat Limanı, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Constantinople Heybeliada Yat Limanı, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Eyüp Mezarlığından Haliç Manzarası, Otto Keil Editörlü

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Constantinople Eyüp Mezarlığından Haliç Manzarası, Otto Keil Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Çorum Sungurlu Saat Kulesi

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Çorum Sungurlu Saat Kulesi

    TLSold
    Place Bid
  • Edirne Selimiye Camii Genel Görünüm Kartpostal

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Edirne Selimiye Camii Genel Görünüm Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Oryantal Tipler Vahadaki Avcılar, Lehnert & Landrock Editörlü

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Türk Oryantal Tipler Vahadaki Avcılar, Lehnert & Landrock Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Sultanahmet Meydanı Dikilitaş Genel Görünüm

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Sultanahmet Meydanı Dikilitaş Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Kağıthane Deresi Mesire Alanı Genel Görünüm

    Lot No: 243

    Lot: 243

    Constantinople Kağıthane Deresi Mesire Alanı Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Alman Çeşmesi, M.J.C. Editörlü

    Lot No: 244

    Lot: 244

    Constantinople Alman Çeşmesi, M.J.C. Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Gönen At Pazarı Genel Görünümü

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Gönen At Pazarı Genel Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Büyükada'dan Heybeliada Görünümü, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Constantinople Büyükada'dan Heybeliada Görünümü, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Arkeoloji Müzesi Girişi, Bon Marche Editörlü

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Constantinople Arkeoloji Müzesi Girişi, Bon Marche Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Moda Sahil Genel Görünüm, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Constantinople Moda Sahil Genel Görünüm, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Muğla Turgutreis Deniz Manzarası

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Muğla Turgutreis Deniz Manzarası

    TLSold
    Place Bid
  • Adatepe Vapuru Fotokart

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Adatepe Vapuru Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Dolmabahçe Sarayı Boğazdan Görünümü, Isaac Editörlü

    Lot No: 251

    Lot: 251

    İstanbul Dolmabahçe Sarayı Boğazdan Görünümü, Isaac Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Eskişehir Umumi Manzarası

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Eskişehir Umumi Manzarası

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Göksu Deresi Genel Görünümü, Levant Pullu, A. Zellich Fils Editörlü

    Lot No: 253

    Lot: 253

    Constantinople Göksu Deresi Genel Görünümü, Levant Pullu, A. Zellich Fils Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Taksim Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı-Kondisyonu Yorgundur.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    İstanbul Taksim Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı-Kondisyonu Yorgundur.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Meydanda İnfaz Fotokartı

    Lot No: 255

    Lot: 255

    Osmanlı Dönemi, Meydanda İnfaz Fotokartı

    TLSold
    Place Bid
  • Afyon Hükümet Binası

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Afyon Hükümet Binası

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Denizlerinde Türk Bayraklı Vapur

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Türk Denizlerinde Türk Bayraklı Vapur

    TLSold
    Place Bid
  • 1933-1940 12. Dere Yedek Subay Okulu İdare ve Talim Heyeti Fotoğraflı Listesi

    Lot No: 258

    Lot: 258

    1933-1940 12. Dere Yedek Subay Okulu İdare ve Talim Heyeti Fotoğraflı Listesi

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Dolmabahçe Camii, M.J.C. Editörlü

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Constantinople Dolmabahçe Camii, M.J.C. Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • 1927'de İstanbul'dan Ankara'ya Yollanmış Genç Şehrin Tiyatro İşçileri Bir Arada

    Lot No: 260

    Lot: 260

    1927'de İstanbul'dan Ankara'ya Yollanmış Genç Şehrin Tiyatro İşçileri Bir Arada

    TLSold
    Place Bid
  • Ankara Ziraat Bankası Genel Görünüm

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Ankara Ziraat Bankası Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Karabük'te Bir Fabrika Genel Görünüm

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Karabük'te Bir Fabrika Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Resmi Bir Bina Görünüm

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Anadoluda Resmi Bir Bina Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Adana Kilikya Pazar, Doktor Rolland Sokak, K. Papadopoulo Editörlü

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Adana Kilikya Pazar, Doktor Rolland Sokak, K. Papadopoulo Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Dolmabahçe Camii Boğazdan Görünüm

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Constantinople Dolmabahçe Camii Boğazdan Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Yılanlı Sütun, Ludwigsohn Editörlü

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Constantinople Yılanlı Sütun, Ludwigsohn Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Sultan Mehmed V. Reşat'ın 1914 Yılında İtilaf Devletlerine Açtığı Kutsal Savaş Temalı Kartpostal

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Sultan Mehmed V. Reşat'ın 1914 Yılında İtilaf Devletlerine Açtığı Kutsal Savaş Temalı Kartpostal

    TLSold
    Place Bid
  • 1927 Senesi Eskişehir Posuk Çayı Genel Görünüm Fotokart

    Lot No: 268

    Lot: 268

    1927 Senesi Eskişehir Posuk Çayı Genel Görünüm Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Eskişehir Şehirden Görünüm

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Eskişehir Şehirden Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Kordon Genel Görünüm, Foto Ethem Ruhi

    Lot No: 270

    Lot: 270

    İzmir Kordon Genel Görünüm, Foto Ethem Ruhi

    TLSold
    Place Bid
  • Konya Çumra Kanalı'nda Köprüde Fesli Tipler

    Lot No: 271

    Lot: 271

    Konya Çumra Kanalı'nda Köprüde Fesli Tipler

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Yeni Kaplıca Kükürt Banyoları, Max Fruchtermann Editörlü

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Bursa Yeni Kaplıca Kükürt Banyoları, Max Fruchtermann Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Bozüyük İkbal Caddesi Görünümü, Foto Kemal

    Lot No: 273

    Lot: 273

    Bozüyük İkbal Caddesi Görünümü, Foto Kemal

    TLSold
    Place Bid
  • Bozüyük İkbal Caddesi Cami Görünümü, Foto Kemal

    Lot No: 274

    Lot: 274

    Bozüyük İkbal Caddesi Cami Görünümü, Foto Kemal

    TLSold
    Place Bid
  • Bozüyük Belediye Dairesi Genel Görünüm

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Bozüyük Belediye Dairesi Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • 1933-1934 Dönemi Bilecik Orta Mektep Öğrencileri Yemekte, Foto Fahri

    Lot No: 276

    Lot: 276

    1933-1934 Dönemi Bilecik Orta Mektep Öğrencileri Yemekte, Foto Fahri

    TLSold
    Place Bid
  • 1957 Senesi Eskişehir Lisesi Talim Heyeti, Foto Bahar

    Lot No: 277

    Lot: 277

    1957 Senesi Eskişehir Lisesi Talim Heyeti, Foto Bahar

    TLSold
    Place Bid
  • Nazilli Dalyan Palas Otel Görünümü

    Lot No: 278

    Lot: 278

    Nazilli Dalyan Palas Otel Görünümü

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Hükümet Camii Fotokart

    Lot No: 279

    Lot: 279

    İzmir Hükümet Camii Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Samsun Hükümet Konağı Genel Görünüm

    Lot No: 280

    Lot: 280

    Samsun Hükümet Konağı Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Kastamonu Çayboyu Genel Görünüm

    Lot No: 281

    Lot: 281

    Kastamonu Çayboyu Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Lise Binası Genel Görünüm

    Lot No: 282

    Lot: 282

    Anadoluda Lise Binası Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Kız Muallim Mektebi Binası

    Lot No: 283

    Lot: 283

    Bursa Kız Muallim Mektebi Binası

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Liman Genel Görünüm, Levant Pullu, S. Sarantopoulos Editörlü

    Lot No: 284

    Lot: 284

    İzmir Liman Genel Görünüm, Levant Pullu, S. Sarantopoulos Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Konya Çumra Kanalı'nda Köprüde Fesli Tipler

    Lot No: 285

    Lot: 285

    Konya Çumra Kanalı'nda Köprüde Fesli Tipler

    TLSold
    Place Bid
  • Şapkalı Kadın ve Bastonlu Erkek Stüdyo Fotoğrafı

    Lot No: 286

    Lot: 286

    Şapkalı Kadın ve Bastonlu Erkek Stüdyo Fotoğrafı

    TLSold
    Place Bid
  • 1971 Senesi Lise Talebeleri, Foto Hayat

    Lot No: 287

    Lot: 287

    1971 Senesi Lise Talebeleri, Foto Hayat

    TLSold
    Place Bid
  • 1936 Senesi Hatıra Fotokartı-Sağ Alt Köşede Kırık Mevcut

    Lot No: 288

    Lot: 288

    1936 Senesi Hatıra Fotokartı-Sağ Alt Köşede Kırık Mevcut

    TLSold
    Place Bid
  • Demirhisar Türk Savaş Gemisi

    Lot No: 289

    Lot: 289

    Demirhisar Türk Savaş Gemisi

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Resmi Bir Bina Görünüm

    Lot No: 290

    Lot: 290

    Anadoluda Resmi Bir Bina Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Yöresel Kıyafetl Kadınlar Fotokart

    Lot No: 291

    Lot: 291

    Yöresel Kıyafetl Kadınlar Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Talebe ve Öğretmeni Hatıra Fotokart

    Lot No: 292

    Lot: 292

    Talebe ve Öğretmeni Hatıra Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Bursa Yeşil Türbe Mihrabı

    Lot No: 293

    Lot: 293

    Bursa Yeşil Türbe Mihrabı

    TLSold
    Place Bid
  • Halıcıoğlu Lisesi Talebesinin 1931 Senesi Yeniyıl Tebrik Kartı

    Lot No: 294

    Lot: 294

    Halıcıoğlu Lisesi Talebesinin 1931 Senesi Yeniyıl Tebrik Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Üniforması İçinde Türk Askeri Hatıra Fotokart-Sağ Alt Köşede Kırık Mevcut

    Lot No: 295

    Lot: 295

    Üniforması İçinde Türk Askeri Hatıra Fotokart-Sağ Alt Köşede Kırık Mevcut

    TLSold
    Place Bid
  • Yerl Malı Haftasına Hazırlanan İlkokul Talebeleri Hatıra Fotokart

    Lot No: 296

    Lot: 296

    Yerl Malı Haftasına Hazırlanan İlkokul Talebeleri Hatıra Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • 1930 Senes İmtihan Azaları Hatırası Fotokart

    Lot No: 297

    Lot: 297

    1930 Senes İmtihan Azaları Hatırası Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Ayasofya Camii İç Görünümünde Hünkar Mahfili, Bon Marche Editörlü

    Lot No: 298

    Lot: 298

    Ayasofya Camii İç Görünümünde Hünkar Mahfili, Bon Marche Editörlü

    TLSold
    Place Bid
  • Malatya'da Lise Öğrencisinden 1932 Senesi Yeni Yıl Tebrik Kartı

    Lot No: 299

    Lot: 299

    Malatya'da Lise Öğrencisinden 1932 Senesi Yeni Yıl Tebrik Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Afyon Zafer Anıtı Önünde Hatıra Fotokart

    Lot No: 300

    Lot: 300

    Afyon Zafer Anıtı Önünde Hatıra Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Bilecik Söğüt'te Kaymakam Çeşmesi Görünüm, Foto Rasıh

    Lot No: 301

    Lot: 301

    Bilecik Söğüt'te Kaymakam Çeşmesi Görünüm, Foto Rasıh

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Bir Köy Evinde Hatıra Fotokart

    Lot No: 302

    Lot: 302

    Anadoluda Bir Köy Evinde Hatıra Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • L6002 Savaş Uçağı

    Lot No: 303

    Lot: 303

    L6002 Savaş Uçağı

    TLSold
    Place Bid
  • İnce Minare Çiçek Motifi Mimari Detayı, Foto A. Ektem

    Lot No: 304

    Lot: 304

    İnce Minare Çiçek Motifi Mimari Detayı, Foto A. Ektem

    TLSold
    Place Bid
  • Ankara Tarihi Saat Kulesi Anadolu Türk Kitaphanesi

    Lot No: 305

    Lot: 305

    Ankara Tarihi Saat Kulesi Anadolu Türk Kitaphanesi

    TLSold
    Place Bid
  • Alman Çeşmesi Önünde Hatıra Fotokart

    Lot No: 306

    Lot: 306

    Alman Çeşmesi Önünde Hatıra Fotokart

    TLSold
    Place Bid
  • Anadoluda Resmi Bir Bina Genel Görünüm

    Lot No: 307

    Lot: 307

    Anadoluda Resmi Bir Bina Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • Edremit'te Bir Camii Girişi

    Lot No: 308

    Lot: 308

    Edremit'te Bir Camii Girişi

    TLSold
    Place Bid
  • Koyunlarını Otlatan Çoban

    Lot No: 309

    Lot: 309

    Koyunlarını Otlatan Çoban

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Arnavutköy Manzarası Genel Görünüm-Kondisyon Yorgundur.

    Lot No: 310

    Lot: 310

    İstanbul Arnavutköy Manzarası Genel Görünüm-Kondisyon Yorgundur.

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Boğazdan Valide Camii Genel Görünüm, M.J.C. Editörlü-Kondisyon Yorgundur.

    Lot No: 311

    Lot: 311

    Constantinople Boğazdan Valide Camii Genel Görünüm, M.J.C. Editörlü-Kondisyon Yorgundur.

    TLSold
    Place Bid
  • Parkta Fotoğraf Çekilen Türk Kadını

    Lot No: 312

    Lot: 312

    Parkta Fotoğraf Çekilen Türk Kadını

    TLSold
    Place Bid
  • Constantinople Mamaia Plajı, İstanbul Damgalı

    Lot No: 313

    Lot: 313

    Constantinople Mamaia Plajı, İstanbul Damgalı

    TLSold
    Place Bid
  • Erkek Lisesi Talebeleri Öğretmenleri İle Birlikte

    Lot No: 314

    Lot: 314

    Erkek Lisesi Talebeleri Öğretmenleri İle Birlikte

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Sultanahmet Camii Genel Görünüm, Foto Tuna-Kartın Ortasında Kırık Mevcut

    Lot No: 315

    Lot: 315

    İstanbul Sultanahmet Camii Genel Görünüm, Foto Tuna-Kartın Ortasında Kırık Mevcut

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Siyasetçi Burhan Cahit Morkaya

    Lot No: 316

    Lot: 316

    Türk Siyasetçi Burhan Cahit Morkaya

    TLSold
    Place Bid
  • 1933 Senesi Deniz Subayı Stüdyo Fotokartı

    Lot No: 317

    Lot: 317

    1933 Senesi Deniz Subayı Stüdyo Fotokartı

    TLSold
    Place Bid
  • Heinr Uhlenbruch Fotoğrafhanesinde Çekilmiş Bebek Kabin Fotoğrafı-10,5x6,5 cm.

    Lot No: 318

    Lot: 318

    Heinr Uhlenbruch Fotoğrafhanesinde Çekilmiş Bebek Kabin Fotoğrafı-10,5x6,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 1920 Senesi Galatasaray Lisesi Aferin Kartı-10,5x7,5 cm.

    Lot No: 319

    Lot: 319

    1920 Senesi Galatasaray Lisesi Aferin Kartı-10,5x7,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Yöresel Kıyafetli Fesli Tip Fotoğraf-8,5x6 cm.

    Lot No: 320

    Lot: 320

    Yöresel Kıyafetli Fesli Tip Fotoğraf-8,5x6 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Ankara Kışla Caddesi Genel Görünüm-9,5x6,5 cm.

    Lot No: 321

    Lot: 321

    Ankara Kışla Caddesi Genel Görünüm-9,5x6,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Yazar Uşaki Zade Halit Ziya-Kondisyon Yorgundur.

    Lot No: 322

    Lot: 322

    Türk Yazar Uşaki Zade Halit Ziya-Kondisyon Yorgundur.

    TLSold
    Place Bid
  • 1935 Senesi Erkek Askeri Lisesi 7. Sınıf Hatırası

    Lot No: 323

    Lot: 323

    1935 Senesi Erkek Askeri Lisesi 7. Sınıf Hatırası

    TLSold
    Place Bid
  • İzmir Karataş Genel Görünüm

    Lot No: 324

    Lot: 324

    İzmir Karataş Genel Görünüm

    TLSold
    Place Bid
  • İnşaat Malzemeleri Satan Chelouche Freres Mağazası Reklam Kartı-14,5x10 cm.

    Lot No: 325

    Lot: 325

    İnşaat Malzemeleri Satan Chelouche Freres Mağazası Reklam Kartı-14,5x10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Sofia'lı Sokol, Zvezda ve Banque De Commerce Şirketlerinin Reklam Kartı-14,5x10 cm.

    Lot No: 326

    Lot: 326

    Sofia'lı Sokol, Zvezda ve Banque De Commerce Şirketlerinin Reklam Kartı-14,5x10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İsrail Jaffa Filistin'de Faaliyet Gösteren Ticari Müesseseye Ait Fransızca ve İbranice Reklam Kartı-14,5x10 cm.

    Lot No: 327

    Lot: 327

    İsrail Jaffa Filistin'de Faaliyet Gösteren Ticari Müesseseye Ait Fransızca ve İbranice Reklam Kartı-14,5x10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Beyoğlu Alp Oteli Taşbaskı Etiket-11,5x8 cm.

    Lot No: 328

    Lot: 328

    İstanbul Beyoğlu Alp Oteli Taşbaskı Etiket-11,5x8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İbn-i Sina Portresi Arkasında İbn-i Sina Damgalı İran Pulların Yer Aldığı Fragman-17,5x12 cm.

    Lot No: 329

    Lot: 329

    İbn-i Sina Portresi Arkasında İbn-i Sina Damgalı İran Pulların Yer Aldığı Fragman-17,5x12 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Tarabya Mıgırdıç Tokatlıyan Oteli Taşbaskı Etiketi-14,5x12 cm.

    Lot No: 330

    Lot: 330

    İstanbul Tarabya Mıgırdıç Tokatlıyan Oteli Taşbaskı Etiketi-14,5x12 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Mohamed Salem Djezmati Constantinople Antetli 2 Lisan Zarf-15,5x12,5 cm.

    Lot No: 331

    Lot: 331

    Mohamed Salem Djezmati Constantinople Antetli 2 Lisan Zarf-15,5x12,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Logolu Zarf-15,5x12,5 cm.

    Lot No: 332

    Lot: 332

    Osmanlı Dönemi, Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Logolu Zarf-15,5x12,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi, 19 Ocak 1340 Cuma Günü Takvim Yaprağı-15x11 cm.

    Lot No: 333

    Lot: 333

    Osmanlı Dönemi, 19 Ocak 1340 Cuma Günü Takvim Yaprağı-15x11 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 11 Adet Farklı Görsellerde Bayram Tebrik Kartı Lotu

    Lot No: 334

    Lot: 334

    11 Adet Farklı Görsellerde Bayram Tebrik Kartı Lotu

    TLSold
    Place Bid
  • İsveç Pulları ve Kraliyet Arması Görselli Kabartma Gofre Posta Kartı

    Lot No: 335

    Lot: 335

    İsveç Pulları ve Kraliyet Arması Görselli Kabartma Gofre Posta Kartı

    TLSold
    Place Bid
  • Sosyal Yaşam, Talebe Hayatı ve Askeri Konulu Hatıra Amaçlı Çekilmiş 30 Adet Fotoğraf Fotokart Lotu

    Lot No: 336

    Lot: 336

    Sosyal Yaşam, Talebe Hayatı ve Askeri Konulu Hatıra Amaçlı Çekilmiş 30 Adet Fotoğraf Fotokart Lotu

    TLSold
    Place Bid